Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en kinderopvangorganisaties openen BoekStartvoorleeshoeken 21-09-2012

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en drie kinderopvangorganisaties Het Speelhu˙s, Humanitas en De Kinderkoepel zijn het afgelopen jaar een nieuwe samenwerking aangegaan in het kader van BoekStart in de Kinderopvang. Het resultaat is een stimulerende voorleesrijke omgeving voor de kinderen!
In de kinderdagverblijven Het Speelhu¨s in Sommelsdijk, De Wielewater in Hellevoetsluis en 't Watergeusje in Brielle zijn nieuwe centrale voorleesplekken gerealiseerd, die afgelopen weken feestelijk zijn geopend.

In de groepsruimten van deze kinderdagverblijven zijn lekker-liggen-(voor)lezenplekken en boekenbakjes gecreŰerd om het (voor)lezen te stimuleren. Goedgevulde boekenkasten staan op een centrale plek met mooie prentenboeken, voorleesboeken en kijkboeken voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het voorlezen wordt opgenomen in het voorleesplan om structureel voor te lezen en een vaste plek te geven in het dagritme.

Er is per kinderdagverblijf een voorleesco÷rdinator aangesteld en de medewerkers hebben een training gevolgd in het voorlezen aan de allerkleinsten.

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta heeft in het project een adviserende rol. Het project wordt mede gesubsidieerd door het landelijke programma Kunst van Lezen.
(Voor)lezen is belangrijk, dat vinden zowel de kinderopvangorganisaties als Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

120925BStzhdeltakov.jpg

Bron: Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Terug naar het overzicht