Bibliotheek Zoetermeer en De Drie Ballonnen openen een BoekStartvoorleeshoek 06-11-2012

Bibliotheek Zoetermeer en De Drie Ballonnen kinderopvang zijn dit jaar een samenwerking aangegaan in het kader van BoekStart in de kinderopvang. Het resultaat is een stimulerende voorleesrijke omgeving voor de kinderen. In De Drie Ballonnen locatie De Leyens is deze nieuwe voorleesplek gerealiseerd welke donderdag 1 november 2012 feestelijk geopend werd.

Bibliotheek Zoetermeer heeft in dit project, dat mede wordt gesubsidieerd door het landelijk programma Kunst van Lezen, een adviserende rol. Jeugdspecialisten van de bibliotheek hebben de pedagogisch medewerkers van De Drie Ballonnen een praktische training gegeven over interactief voorlezen. Daarnaast is in januari een medewerker van De Drie Ballonen opgeleid tot voorleescoach door professionals uit de bibliotheek, met als doel dat voorlezen en leesbevordering een vaste plek krijgen in de kinderopvang.

De Drie Ballonnen heeft in samenwerking met de bibliotheek gezorgd voor een aantrekkelijke voorleesplek in de kinderopvang en een startcollectie geschikte boekjes. 'Wij hebben gekozen voor een kast waar we de boeken in kunnen zetten en een lekker kleed met kussens waar de kinderen heerlijk kunnen zitten tijdens het voorlezen. De voorleeshoek bevindt zich in de hal van het kinderdagverblijf op de Kadelaan, zo hebben we een rustig plekje om even lekker van de verhaaltjes te genieten', aldus Davina Meijer, voorleesco?rdinator van De Drie Ballonnen. De bestaande voorleesboeken bij De Drie Ballonnen zijn dankzij dit project aangevuld met een heel diverse collectie thema boekjes. Met alle nieuwe boekjes is er bij De Drie Ballonnen nu een ruim aanbod aan boeken voor alle kinderen van verschillende leeftijden op de kinderopvang.

De opening werd ingeluid door Hilda Meerding, kwaliteitsmedewerker van De Drie Ballonnen en Gertruud Kemna, accountmanager Team Jeugd van Bibliotheek Zoetermeer. Hierna werd het prentenboek van het jaar; Nog 100 nachtjes slapen van Mila Praagman voorgelezen door Davina.

 

Opening 3 Ballonnen

Bron: Haaglanden Noord dichtbij

Terug naar het overzicht