Minisessies BoekStart op de Bibliotheektweedaagse 14-12-2012

Tijdens de Bibliotheektweedaagse in Middelburg organiseerden we twee minisessies over Strategisch Communiceren over BoekStart. Klik hier voor de presentatie van Marijke Bos (projectleider BoekStart) en Rowan Huiskes (social media BoekStart). Zij gaven praktische handvatten om de boodschap van BoekStart nog beter onder de aandacht te brengen:

  • Communiceer de boodschap van BoekStart via verschillende kanalen, zowel on- als offline. In de presentatie is een beeldende opsomming te vinden van gedrukte media die kunnen worden ingezet.
  • Breng de boodschap verschillende keren onder de aandacht, zodat het verhaal bekend raakt bij de doelgroep.
  • Zoek de doelgroep op met je middelen, in onder meer het consultatiebureau, het CJG en de kinderopvang.
  • Ook de BoekStarthoek zelf is natuurlijk communicatie: ouders moeten zich hier met hun kind veilig en geborgen voelen in een stimulerende leesomgeving.
  • Zorg dat op de website aandacht is voor het landelijke project BoekStart, in een lokale context. Verwijs dus naar de site boekstart.nl en gebruik beeld van het logo en koffertje veelvuldig, aangevuld met foto's en berichten van BoekStartactiviteiten in je eigen bibliotheek.
  • Deel via sociale media je enthousiasme over BoekStart en bijbehorende activiteiten. En laat ook vooral ouders hun enthousiasme hierover met jou delen!

 

Marijke Bos aan het woord
Marijke Bos aan het woord

Rowan Huiskes (links) in de BoekStartstand
Rowan Huiskes (links) in de BoekStartstand

 

20121214BStprezi.jpg

Terug naar het overzicht