BoekStart bij kinderopvang Bunderbos in Kesteren van start 30-01-2013

Op de vestiging van kinderopvang Bunderbos hebben Willy Blom en Ron Strik van Bibliotheek Rivierenland een startcollectie voor kinderen van 0-4 jaar overhandigd. BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen. Kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken ontwikkelen een voorsprong (op school) waar ze hun hele leven voordeel van hebben.
Na de opening heeft lees-/mediacoach Adri Vroon met het voorlezen van het prentenboek van het jaar Nog 100 nachtjes slapen, het startsein gegeven aan de nationale voorleesdagen.

Met een subsidie van Stichting Lezen heeft de bibliotheek met Bunderbos een stimulerende leesomgeving gecreŽerd voor jonge kinderen van 0-4 jaar in het kinderdagverblijf. Voorlezen en leesbevordering krijgt daarmee een vaste plek bij Bunderbos. Willeke ten Kate heeft als voorleescoŲrdinator van Bunderbos dit project met de bibliotheek gerealiseerd. Willeke: ‘Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Spelenderwijs wordt op deze wijze al vroeg aan taalontwikkeling gewerkt’.† De medewerkers van Bunderbos worden door de bibliotheek getraind in het interactief voorlezen. Ouders worden erbij betrokken, zodat er thuis ook meer voorgelezen wordt en zij bekend worden gemaakt met de mogelijkheden van de bibliotheek.

BSt-Bunderbos-3.jpg BSt-Bunderbos-5.jpg

BSt-Bunderbos-18.jpg BSt-Bunderbos-79.jpg

Bron: persbericht Bibliotheek Rivierenland

Terug naar het overzicht