Liane Koster, moeder van Caroline (8 maanden), over BoekStart 14-02-2013

‘Na mijn verhuizing naar Den Haag kwam ik in de Centrale Openbare Bibliotheek om daar lid te worden. Daar zag ik de BoekStarthoek en omdat ik al zwanger was, liet ik me informeren. Ik nam me meteen voor mijn kindje lid te maken, dat heb ik later ook gedaan. Het BoekStartkoffertje staat bij ons in de kamer en ik krijg er altijd reacties op. Dat rood valt op en doordat er op de zijkant staat - ‘Baby’s houden van boeken!’- raken we er vaak meteen over in gesprek.

Ik vind BoekStart een heel goed initiatief om hele jonge kinderen op die manier in aanraking te laten komen met boeken en voorlezen. Het is verrassend dat baby’tjes al op zo’n jonge leeftijd de rust kunnen vinden om aandachtig naar de plaatjes te kijken.

Ik merk aan Caroline, die nu inmiddels acht maanden is, dat ze Úcht luistert als ik haar een boekje voorlees. Ze zit lekker op schoot en kijkt echt naar de plaatjes. Het is waardevol om samen met letters, woorden en geluidjes bezig te zijn. Je stem is ook anders wanneer je voorleest. Caroline was al snel gek op het Kikker-knisperboekje dat in het koffertje zat. Dat vindt ze nog steeds leuk en verder is ze helemaal weg van het vingerpopboekje Kas het konijntje. Terwijl ik haar op schoot heb, beweeg ik het konijntje en ze luistert aandachtig, bladzijde voor bladzijde, het hele verhaaltje uit.

Ik probeer een keer in de week met Caroline naar de bibliotheek te gaan. Ik zou best vaker willen, het is een leuk uitstapje om samen te maken, maar ik werk ook nog vierenhalve dag. De BoekStarthoek ziet er verzorgd uit met een goed aanbod aan boekjes. Ik heb nog niet gehoord over ouderactiviteiten, maar ik zou een workshop waarbij je samen met je kind iets doet zeker leuk vinden. Het mooiste van BoekStart vind ik dat het stimuleert om baby’s toegang te geven tot de wereld van lezen en communiceren. En het voorlezen natuurlijk!’

Liane en Caroline, 8 maanden

Terug naar het overzicht