Media Ukkie Dagen 2013 29-03-2013

Van 8 t/m 17 april worden de Media Ukkie Dagen gehouden: een campagne vol concrete handreikingen hoe ouders hun media-ukkie kunnen helpen om op een goede en bewuste manier alle kansen te benutten die media bieden.

Deze tiendaagse wordt gehouden in navolging van de Maand van de Mediaopvoeding (mei 2012). Tijdens de Media Ukkie Dagen kan er gestemd worden op de beste apps voor peuters en kleuters: de Media Ukkie Award 2013.

Peuters en kleuters groeien op in een wereld van TV, tablets, computers, apps, boekjes en games. Deze media bieden ukkies ongekende mogelijkheden, zeker wanneer ouders of andere opvoeders het gebruik van media begeleiden. Maar hoe stimuleer je de positieve effecten en wanneer moet je juist opletten en bijsturen?

Tijdens de Media Ukkie Dagen voert Mediawijzer.net campagne om het onderwerp onder de aandacht van (groot)ouders en begeleiders van jonge kinderen te brengen. Onder meer door een presentatie op mediaukkies.nl van initiatieven die opvoeders ondersteunen in de mediaopvoeding van ukkies, als BoekStart, Digidreumes en Mediasmarties.

Daarnaast biedt Mediawijzer.net ondersteuning door kwalitatieve media zichtbaar te maken, die goed zijn voor de ontwikkeling of vermaak van kleine kinderen, zoals websites, apps, tv-programma´s en interactieve boeken. Dit wordt gedaan door middel van de Media Ukkie Award.
Het publiek kan stemmen op een van de vijf genomineerde apps, van 22 maart tot 15 april. ? De Media Ukkie Award werd in 2012 voor het eerst uitgereikt. De uitreiking van de prijs, die op 17 april plaatsvindt, wordt dit jaar gecombineerd met de Gouden Apenstaart, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de makers van de beste kindersites en kinderapps van Nederland.

Kijk op mediaukkies.nl.
Stemmen voor de Media Ukkie Award kan hier.

Kijk voor apps en digitale prentenboeken voor jonge kinderen op Leesplein in de themalijsten Apps en Digitale prentenboeken.

Media Ukkie Dagen 2013 - Foto Janiek Dam
Foto: Janiek Dam

Terug naar het overzicht