Al gestemd voor het BoekStart Babyboekje van het Jaar? 13-05-2013

De verkiezing van het BoekStart Babyboekje van het Jaar is een nek-aan-nek race tussen de vijf genomineerde titels. U heeft nog 1 week om op uw favoriete boekje te stemmen!

In 2013, het Jaar van het Voorlezen, bestaat BoekStart vijf jaar. Dit jubileum is voor de organisatie aanleiding geweest om de prijs BoekStart Babyboekje van het Jaar in het leven te roepen. Deze nieuwe boekenprijs richt zich op de allerjongste categorie: 0-1,5 jaar. De stemperiode loopt nog tot en met 15 mei 2013. Het is een nek-aan-nek race, dus stem uw favoriete babyboekje naar de top!

Genomineerd zijn:
- Blokboekje Spelen van Dick Bruna, Mercis Publishing (2011)
- Zie je mij? van Elly van der Linden, Clavis (2010)
- Baby ziet... Kijkboek, Oogappel (2012)
- Piep! Een nieuwe dag van Fleur van der Weel, Querido (2011)
Nijntje en de wilde dieren van Dick Bruna, Mercis Publishing (2011)

Er kan hier gestemd worden. Inmiddels zijn er bijna 1500 stemmen binnen. De winnaar wordt bekendgemaakt op 27 mei in het Letterenhuis te Amsterdam. Ruben Nicolai, ambassadeur Jaar van het Voorlezen 2013, krijgt het winnende boekje overhandigd.

BoekStart is vanuit de bibliotheek geďnitieerd: ruim 90 procent van de bibliotheken doet mee. Ook gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang en boekhandels zijn actief betrokken. Hierdoor neemt de vraag toe naar kwalitatief goede babyboekjes. BoekStart beoogt met deze prijs te bereiken dat er meer goede babyboekjes op de markt worden gebracht en dat goede bestaande babyboekjes worden herdrukt.

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. BoekStart is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW.

Aanmelden om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking kan hier.

Stem op jouw favoriete BoekStart Babyboekje van het Jaar 2013

Terug naar het overzicht