VoorleesPIPPO cadeau voor BoekStartouders 02-09-2013

PIPPO feliciteert BoekStart met haar 5-jarig bestaan en geeft alle ouders met kinderen van 0-4 jaar een speciale VoorleesPIPPO cadeau. In deze Pippo zit als extra een bijlage over voorlezen die samen met BoekStart is samengesteld. Van 28 september t/m 13 oktober 2013 kunnen ouders de VoorleesPIPPO ophalen in de bibliotheek op vertoon van een voucher, die zij kunnen invullen op pippo.nl. Maar op=op.

Pippo is een maandblad voor peuters. Het biedt al bijna 25 jaar elke maand nieuwe verhalen, echte pareltjes om het voorlezen aan dreumesen en peuters tot een succes te maken. In het Jaar van het Voorlezen verschijnt er een speciale VoorleesPIPPO die zal zorgen voor nóg meer mooie momenten samen. Geniet mee met Beertje Bruin en peuter Max als zij worden voorgelezen. Zie hoe aapje Pippo graag zelf boekjes leest in de crèche, hoor wat nijntje vertelt over haar lievelingsboek en neem op de uitklappagina´s een kijkje in de bibliotheek.

Middenin Pippo zit een speciale uitgave van BoekStartEnVerder. Deze bijlage van BoekStart staat vol met boeken- en leestips. Zo is er een fotostrip met 4 Gouden Voorleestips en komen verschillende deskundigen aan het woord. Ook wordt duidelijk hoe leuk een bibliotheekbezoek met kleintjes is. Verder zijn er tips die ouders kunnen gebruiken bij het lezen van het BoekStart Babyboekje van het Jaar.

Boekstart 5 jaar
BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby´s, dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Het programma wordt vanuit de bibliotheek georganiseerd: ruim 95 procent van de bibliotheken doet inmiddels mee. Gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang en boekhandels zijn actief betrokken.

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. BoekStart is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW.


Poster PIPPO-actie

Terug naar het overzicht