De Nationale Voorleesdagen 2014 20-01-2014

Woensdag gaan De Nationale Voorleesdagen 2014 van start voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen: Tot en met zaterdag 1 februari is er van alles te doen in de Bibliotheken, boekwinkels, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en de eerste twee groepen van het basisonderwijs.

De Nationale Voorleesdagen 2014.png


Net als voorgaande jaren koos een jury van deskundigen een Prentenboeken Top Tien die gedurende de campagne centraal staan. Eén boek wordt ieder jaar kozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat: Krrrr...okodil!, met tekst en tekeningen van Catherine Rayner (uitgeverij De Vries-Brouwers, € 12,50). Het verhaal gaat over een kleine krokodil die graag de andere dieren aan het schrikken maakt. Ook het nijlpaard… Het boek is er ook in een mini-editie met dvd voor € 5,-. Het Prentenboek van het Jaar is door een jury van bibliothecarissen gekozen uit het complete aanbod van peuterboeken van het afgelopen jaar.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen zijn er allerlei feestelijke activiteiten. Het Nationale Voorleesontbijt vormt de aftrap van deze voorleescampagne. Op woensdag 22 januari zullen overal in het land bekende Nederlanders of plaatsgenoten voorlezen aan kinderen op scholen en kinderdagverblijven en in peuterspeelzalen en de Bibliotheek.
Met de actie Voordeel met je biebpas kunnen bibliotheekleden tot en met 28 februari 2014 met hun bibliotheekpas korting krijgen in de boekhandel op 5 mooie prentenboeken.

Op woensdagmiddag 22 januari kunnen kinderen in het Verhalentheater van het Kinderboekenmuseum aanschuiven bij twee speciale voorleesvoorstellingen van theater Terra Kikker leest voor. Diezelfde woensdagmiddag is er vanaf 12.00 uur in het Verhalenlab de speciale Kikker-workshop Laat Kikker vliegen.

Ter gelegenheid van De Nationale Voorleesdagen 2014 lieten Leesplein en BoekStart een filmpje maken van een voorleessessie rond het prentenboek Krrrr... okodil.
In het filmpje leest Jan Verbart (Bibliotheek Breda) het boek voor op Kinderdagverblijf Rupsentuin in Breda, waarbij begeleidende tekstjes en korte terzijdes voorleestips geven. Het filmpje werd gemaakt in opdracht van BoekStart en Stichting Bibliotheek.nl in samenwerking met Cubiss.

Kijk ook op denationalevoorleesdagen.nl.

Terug naar het overzicht