Ouders krijgen informatie over BoekStart in kinderopvang 13-02-2012

Stichting Kindcentrum Nunspeet (SKN) en Bibliotheek Noordwest-Veluwe hielden een informatieavond over de pilot BoekStart in de kinderopvang.

Begin 2011 zijn de bibliotheek en SKN gestart met dit leesbevorderingprogramma dat zich richt op het lezen met heel jonge kinderen tot vier jaar. Het doel van BoekStart is om kinderen via de kinderdagverblijven intensief met boeken en het lezen daarvan in aanraking te brengen door hen te binden aan de plaatselijke openbare bibliotheek.

Het afgelopen jaar is er intensief samengewerkt tussen SKN en de bibliotheek. Dit heeft geresulteerd in gezellige leeshoeken op de drie locaties van SKN en er is veel gedaan aan deskundigheidsbevordering. De bibliotheek draagt zorg voor regelmatige afwisseling van boeken door middel van boekenkisten.

De avond in de bibliotheek was veelzijdig: ouders konden hun kind gratis inschrijven bij de bibliotheek en de voorleescoŲrdinatoren lieten met behulp van PowerPoint zien wat er in de de kindcentra gebeurt aan leesbevordering. De medewerkers van de bibliotheek vertelden over BoekStart en het project 50+ leest voor. Ouders konden ook kennismaken met de ‘voorleesoma’s, het CJG had een informatietafel en Boekhandel Osinga was aanwezig met een boekenmarkt.
Ook hadden alle kinderen van SKN knutselwerkjes gemaakt die te maken hadden met hun favoriete boek en ouders konden deze natuurlijk bewonderen.

'Bibliotheek Noordwest-Veluwe en de SKN zijn trots op het resultaat en na een jaar intensief samenwerken kunnen we spreken van een succes,' zegt Carla van Zijl, locatiehoofd Villa Groen/praktijkopleider.

BSt-3_06hennf04_06hennf04_boekstarta2f_f.jpg

Bron: deweekkrant.nl

Terug naar het overzicht