De Digitale Voorleestas

Gepubliceerd op: 21 april 2020 15:30

De kinderopvang, de scholen en de bibliotheken zijn nog steeds dicht, de voorleesvrijwilligers kunnen niet meer bij hun gezinnen op bezoek. Maar we willen nog steeds het voorleesplezier stimuleren in gezinnen. Op afstand. De Digitale Voorleestas kan ouders ondersteunen om een voorleesmoment te creƫren!

Voorleesplezier voor thuis!
Rijnbrink bedacht de Digitale Voorleestas, die gericht is op het stimuleren van voorleesplezier bij gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. In de Digitale Voorleestas staat een prentenboek centraal met een aantal kleine verwerkingsactiviteiten samengesteld in de categorieĆ«n lezen, praten en doen. De prentenboeken in de Digitale Voorleestas zijn veelal toegankelijk via Jeugdbibliotheek.nl. Denk hierbij aan de voorleesfilpmjes van de Voorleeshoek en SchoolTV en de digitale prentenboeken van WePboek en Bereslim.

De Digitale Voorleestas
De Digitale Voorleestas is gratis te gebruiken door de bibliotheken. Wekelijks verschijnen er twee nieuwe boeken. Dit contentpakket verschijnt via de landelijke contentkalender en is door de Bibliotheek zelf te verspreiden via de eigen website en socials. Ook de pedagogisch medewerkers van de kinderopvang en de vrijwilligers van de VoorleesExpress kunnen belangrijke intermediairs zijn richting de gezinnen. Hiertoe vind je conceptmails in het contentpakket. In de eerste week zitten de boeken Wij gaan op berenjacht en Rupsje Nooitgenoeg in de Digitale Voorleestas.

Voor en door de bibliotheken
De Digitale Voorleestas is gratis te gebruiken door alle bibliotheken en is ontwikkeld door Rijnbrink. Een poule van jeugdspecialisten en (voor)leesconsulenten van de Overijsselse en Gelderse bibliotheken stelt de tas samen en roept ook op tot inbreng van andere bibliotheken. Lees meer.