Kunst van Lezen met verve aanwezig op NOT 2019

Gepubliceerd op: 7 februari 2019 15:35

Van 22-26 januari is de Doorgaande lijn BoekStart-de Bibliotheek op school mooi neergezet op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) in de Utrechtse Jaarbeurs. Met een frisse stand, twee inspirerende magazines en dertig enthousiaste vertegenwoordigers was de sfeer eensgezind en optimistisch. Een belangrijk signaal naar alle professionals in onderwijs en kinderopvang dat de programma’s stevig staan. Het bezoek van Jacques Vriens aan de stand, waarbij hij zijn eigen quote op de muur herkende, was de kers op de taart!

Om te verspreiden: magazine Van BoekStartbaby tot leesbeest op school

Ook dit jaar zijn er weer veel magazines uitgedeeld met tips voor geslaagde leesbevordering. Het magazine Van BoekStartbaby tot leesbeest op school! inspireert zowel de kinderopvang als het primair onderwijs met succesvolle voorbeelden van samenwerking en het belang van (voor)lezen.
Daarnaast bevat het magazine informatie over de landelijke programma’s en over de digitale diensten van de Koninklijke Bibliotheek.

De magazines die over zijn gebleven zijn beschikbaar voor alle bibliotheken, om te gebruiken als relatiegeschenk aan kinderopvanglocaties en scholen die al meedoen met BoekStart en/of Bibliotheek op school of die enthousiast gemaakt moeten worden. In februari wordt de voorraad verdeeld over alle provincies. Elke POI zorgt voor een passende verspreiding binnen haar eigen netwerk. Voor vragen en verzoeken neem je contact op met de coördinator van jouw POI.

Het magazine Van BoekStartbaby tot leesbeest op school is ook digitaal beschikbaar.

Voor de Bibliotheek op school voortgezet onderwijs is ook een mooi magazine verschenen, klik hier voor de digitale versie.