Handboek Talentontwikkeling en kwaliteit

Gepubliceerd op: 4 oktober 2018 15:13

Het is van groot belang dat medewerkers BoekStart en de Bibliotheek op school zich blijven ontwikkelen en weten hoe zij hun talenten kunnen inzetten. Kunst van Lezen biedt daarom alle bibliotheekdirecteuren en hun HRD-managers het nieuwe HR-handboek aan waarmee ze talenontwikkeling en kwaliteiten bij hun medewerkers verder kunnen stimuleren. Natuurlijk hebben de medewerker ook hierin zelf een grote rol.

Talentontwikkeling

Ben je benieuwd welke stappen je kunt zetten na de opleiding tot (voor)leesconsulent? Wil je je graag verder professionaliseren en duurzaam inzetbaar blijven?

In het nieuwe HR-handboek Talentontwikkeling en kwaliteit beschrijven we de vaardigheden, de benodigde kennis en het gedrag van een trainee, een junior professional en een senior professional. Bespreek samen met je leidinggevende hoe je die ontwikkelingsstappen kunt zetten.

Wil je weten welke opleidingen er mogelijk zijn na de basisopleiding leesconsulent? Bekijk dan het stapelschema met alle opleidingen. Ieder voor- en najaar bieden we een selectie uit dit schema aan. Je vindt het nieuwe HR-handboek en het stapelschema in de Toolkit Expertise.

Uitgelicht: Van uitvoerder naar gesprekspartner

Een van de opleidingen die we graag uitlichten is Van uitvoerder naar gesprekspartner. Als (voor)leesconsulent werk je op verschillende scholen, maar ben je geen onderdeel van het schoolteam. De teamleden hebben vaak een volle agenda, veel druk(te) en weinig tijd. Dat maakt het niet gemakkelijk voor jou als leesconsulent om je positie als expert in leesbevordering over het voetlicht te brengen.

De training Van uitvoerder naar gesprekspartner leert je om je beter te profileren en je waarde als partner voor het leesbevorderingsbeleid van de school te vergroten. Vier oud-cursisten vertellen in het filmpje Training van uitvoerder naar gesprekspartner hoe zij profijt hebben gehad van deze training.