De Digitale Voorleestas

Gepubliceerd op: 21 april 2020 15:30

De kinderopvang, de scholen en de bibliotheken zijn nog steeds dicht, de voorleesvrijwilligers kunnen niet meer bij hun gezinnen op bezoek. Maar we willen nog steeds het voorleesplezier stimuleren in gezinnen. Op afstand. De Digitale Voorleestas kan ouders ondersteunen om een voorleesmoment te creƫren!

Voorleesplezier voor thuis! 
Daarom heeft de Bibliotheek nu de Digitale Voorleestas, die gericht is op het stimuleren van voorleesplezier bij gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. In de Digitale Voorleestas staat een prentenboek centraal met een aantal kleine verwerkingsactiviteiten samengesteld in de categorieĆ«n lezen, praten en doen. De prentenboeken in de Digitale Voorleestas zijn veelal toegankelijk via Jeugdbibliotheek.nl. Denk hierbij aan de voorleesfilpmjes van de Voorleeshoek en SchoolTV en de digitale prentenboeken van WePboek en Bereslim.

De Digitale Voorleestas
De Digitale Voorleestas is gratis te verkrijgen via de Bibliotheek. Wekelijks verschijnen er twee nieuwe boeken. In de eerste week zijn dat Wij gaan op berenjacht en Rupsje Nooitgenoeg. De Digitale Voorleestas is ontwikkeld door Rijnbrink. Een poule van jeugdspecialisten en (voor)leesconsulenten van de Overijsselse en Gelderse bibliotheken stelt de tas samen die landelijk beschikbaar is. Vraag ernaar bij je eigen Bibliotheek!