Liedjesboek: 'Kijk! Ik ben een kikker'

Gepubliceerd op: 17 december 2019 12:30

Meer met muziek bij taalontwikkeling van jonge kinderen: dertig liedjes en tien spreekteksten met begeleidende spelvorm, ondersteund met gebaren. Door Saskia Koning en Wouter Verhage.

Liedjes zingen en zelf muziek maken zijn niet alleen leuke activiteiten, maar zijn ook goed voor de taalontwikkeling van kinderen. De liedjes en spreek­teksten in Kijk! Ik ben een kikker staan door hun opbouw en de thema’s dicht bij het dagelijks leven, en zijn ook zeer geschikt voor kinderen met een taal­ontwikkelingsstoornis (TOS).
De vijf hoofdthema’s zijn: ‘Dit ben ik’, ‘Wat gaan we doen vandaag?’, ‘Wij maken muziek!’, ‘Dol op dieren’ en ‘Wat een weertje!’.

De gekozen liedjes en spreekteksten dragen bij aan diverse ontwikkelingsgebieden. Bij ieder liedje (en iedere spreektekst) staan spelactiviteiten, muzikale variaties en combinatietips. Ook zijn de benodigde materialen en muzieknotaties opgenomen. Daarnaast is er aandacht voor theorie over muziek en taalontwikkeling en praktijkervaringen. Bovendien zijn bij alle liedjes passende gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal zijn opgenomen.

Ga naar kijkikbeneenkikker.nl met video’s waarop liedjes en spreekteksten uit de bundel worden gezongen, ondersteund met gebaren.