Bekende ouders zetten zich in voor lezen

Gepubliceerd op: 22 oktober 2020 10:25

Een deel van de Nederlandse kinderen begint de basisschool al met een taalachterstand – wat de inmiddels alom bekende leesproblemen in de hand werkt. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die als baby worden voorgelezen, later zelf sneller een boek pakken en meer plezier aan lezen beleven. En als ze wat ouder zijn plukken ze daar de vruchten van. Om andere ouders te inspireren, laten bekende ouders Gregory Sedoc, Marlijn Weerdenburg en Tom Groot zien wanneer en hoe zij voorlezen aan hun kinderen. De video’s van deze drie voorlezende ouders worden op donderdag 22 oktober gelanceerd door BoekStart.

Gregory Sedoc, Marlijn Weerdenburg en Tom Groot (boer Tom) brengen een aantal voorleestips van BoekStart in beeld. De video’s laten zien hoe gezellig en knus samen voorlezen is; voorlezen kan altijd en overal. Met deze boodschap wil BoekStart andere ouders inspireren om dit ook zo vaak mogelijk te doen.

Voorlezen op de atletiekbaan
Tv-presentator en voormalig topatleet Gregory maakt ook naast de atletiekbaan tijd vrij om zijn dochter Emily voor te lezen. Actrice/presentatrice/zangeres Marlijn last tijdens het repeteren een pauze in om voor te lezen aan haar peuterzoon Teun. En tulpenboer/presentator Tom haalt alles uit de kast, maar ontdekt dat het voorlezen aan zijn zoon Moos het beste werkt door samen het boek te bekijken. Ouders worden verwezen naar boekstart.nl waar voor elke leeftijd aanvullende voorleestips en leestips zijn te vinden.

De video’s zijn donderdag 22 oktober vanaf 12.00 uur via het YouTube-kanaal van BoekStart te bekijken en te delen. De video’s zijn ook te zien via het Vimeo-kanaal van BoekStart en daar ook te downloaden:

Marlijn – delen met #BoekStart #voorlezenkanaltijd
Gregory – delen met #BoekStart #voorlezenkanoveral
Tom – delen met #BoekStart #voorlezendoejesamen