Biebtobieb vernieuwd

Gepubliceerd op: 17 april 2019 16:31

Tijdens het Nationale Bibliotheekcongres op 16 april werd het vernieuwde Biebtobieb gelanceerd. Inmiddels hebben alle leden van het huidige Biebtobieb een uitnodiging voor het nieuwe platform gekregen, om een kijkje te nemen en eventuele groepen over te zetten. Na 16 april is het oude platform en de bijbehorende accounts vervallen. Ook de groepen van BoekStart verhuisden mee.

Het vernieuwde Biebtobieb is gebruiksvriendelijker. Informatie is overzichtelijker ingedeeld binnen een aantal thematische knooppunten uit de Gezamenlijke Innovatie- en Actieagenda: 

  • Jeugd en Onderwijs
    (waaronder de groepen BoekStart, BoekStartcoach, Kopgroep BoekStart in de kinderopvang en Trianers Voorleescoordinator)
  • Participatie & Zelfredzaamheid 
  • Persoonlijke ontwikkeling  
  • Verandering & Verbreding van de klassieke bibliotheek 
  • HR 
  • Marketing 

Je kunt je makkelijk aansluiten bij deze thematische hubs en de voor jou relevante groepen, zodat je informatie makkelijk kunt delen en vinden. In de loop van de tijd gaan er meer groepen bij komen. Groepen die relevant zijn voor Jeugd en Onderwijs staan vermeld op de betreffende themapagina’s.

De hoofdgroepen, die onder Kunst van Lezen vallen, zijn al redelijk gevuld met actuele berichten. Oude berichten en oude tools uit de oude BiebtoBieb omgeving zijn bewust niet overgezet. Het merendeel bestaat uit landelijke tools, die ook te vinden zijn in de verschillende toolkits op BoekStartpro.

Meer weten?
Mail voor praktische vragen over de nieuwe Biebtobieb omgeving naar Levien.denBoer@kB.nl of plaats je vraag of opmerking in de Helpdesk.

Voor inhoudelijke vragen over de nieuwe groepen onder Jeugd & Onderwijs kun je terecht op info@boekstartpro.nl of plaats je vraag in één van de nieuwe groepen.