Handreiking BoekStart bij protocollen COVID-19 vanaf 11 mei

Gepubliceerd op: 14 mei 2020 10:13

Vanaf 11 mei zijn de bibliotheken weer (gedeeltelijk) open voor het lenen van boeken en kunnen kinderen naar de kinderopvang gebracht worden. Dat maakt het weer mogelijk om BoekStartkoffertjes uit te reiken in de Bibliotheek en contact te leggen met de kinderopvang en het consultatiebureau. Het SPN-Kernteam BoekStart maakte een handreiking voor BoekStart bij protocollen kinderopvang, JGZ en VOB.

De meeste (voor)leesconsulenten en BoekStartcoaches hebben tijdens de intelligente lockdown niet stil gezeten en contact gehouden met de kinderopvang of het consultatiebureau en hen gevoed met tips en digitaal aanbod. Natuurlijk wil iedereen zo snel mogelijk weer aan de slag, maar we gaan er in deze handreiking vanuit dat externe partijen voorlopig nog niet gewenst zijn in de kinderopvang en op het consultatiebureau. Het advies aan bibliotheken is om hen online wel te blijven ondersteunen en de openbare bibliotheekvestigingen gefaseerd weer te openen voor kinderen.

Wat dat betekent voor de verschillende onderdelen van BoekStart en de bouwstenen lees je in de Handreiking voor BoekStart bij protocollen kinderopvang, JGZ en VOB.

Kijk regelmatig op Biebtobieb waar collega’s mee bezig zijn, volg het nieuws in de diverse groepen (BoekStart, BoekStartcoach, Crisisbieb), lees de BoekStartnieuwsbrief voor professionals en laat je informeren door je directie en POI-coördinatoren voor het laatste nieuws.