Samenwerking Wereldschool & De Voorleeshoek

Gepubliceerd op: 4 oktober 2018 09:20

Met de start van de Kinderboekenweek kunnen leerlingen van de Wereldschool kijken naar de voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek. Wereldwijd volgen leerlingen van de Wereldschool Nederlands onderwijs. Het is voor ouders niet altijd gemakkelijk om (nieuwe) Nederlandse kinderboeken voor te lezen. Via de Wereldschool kunnen ze nu genieten van de voorleesverhalen.

De leerlingen hebben toegang tot de volledige catalogus van De Voorleeshoek. Elke week zullen er vier voorleesfilmpjes toegevoegd worden. Anouk Overman, initiatiefnemer van De Voorleeshoek, kijkt uit naar de mooie samenwerking: 'De Wereldschool is een belangrijke partner. Met deze samenwerking bereiken we veel Nederlandse kinderen in het buitenland. Het is voor deze ouders een stuk lastiger om de nieuwste kinderboeken voor te lezen. Met de voorleesverhalen van De Voorleeshoek worden de leerlingen van de
Wereldschool toch voorgelezen uit mooie en nieuwe kinderboeken'.

De wereldschool opent in 1948 haar deuren en biedt kinderen, die tijdelijk met hun ouders in het buitenland verblijven, kwalitatief Nederlands onderwijs. Wereldschoolleerlingen zitten om diverse redenen in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan emigranten, expats, topsporters of wereldreizigers. De Wereldschool bestaat dit jaar 70 jaar.

De Voorleeshoek is een online platform voor kinderen van 0-10 jaar. Iedere week komen er vier voorleesfilmpjes online. De voorleesfilmpjes zijn een combinatie van het verhaal met de prenten en muziek. De visie van De Voorleeshoek: er is sprake van een verontrustende leesachterstand bij veel kinderen op Nederlandse basisscholen. Voorlezen is een belangrijk instrument om dit probleem aan te pakken. De Voorleeshoek heeft als missie om het (voor)leesplezier voor alle kinderen van 0-10 jaar te vergroten en verbreden door iedereen te laten genieten van voorleesverhalen. 

Ga hier naar De Voorleeshoek.