Sardes-Leespluim december 2018

Gepubliceerd op: 30 november 2018 15:28

De Sardes-Leespluim van december 2018 is voor 'Kerstmis met Boer Boris' van Ted van Lieshout met illustraties van Philip Hopman (uitgeverij Gottmer) isbn 9789025770143.

Uit het juryrapport:
'Kerstmis met Boer Boris is een bijzonder kerstverhaal met verrassende wendingen. Kerstmis is beslist anders dan anders met de dood en begrafenis van het oudste varken en de geboorte van een kerstbiggetje (kwetsend voor christelijke gelovigen?). Geen versierd huis vol bakluchten en vrolijkheid en geen manden vol cadeaus. De sfeer is heel ingetogen en toch is er ontegenzeggelijk een kerstsfeer in de sfeervolle tekeningen vol details. Het samenkomen bij de boom naast de boerderij en het graf in het kerstbomenbos, de lichtjes en versieringen buiten en in de stal zijn feestelijk en intiem. Het is een emotionele kerst die veel aanknopingspunten biedt voor nog meer bijzondere kerstverhalen van al die verschillende peuters en kleuters in de groep.'
Lees meer.

Activiteiten
Bij ieder Leespluimboek worden activiteiten beschreven door een Sardes-expert:
Activiteiten bij Kerstmis met Boer Boris.

Sardes-Leespluim
De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar), om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen.