Tel mee met Taal Festival

Gepubliceerd op: 24 oktober 2018 17:39

Hoe bereiken we meer laaggeletterden? Waar hebben laaggeletterden zélf het meest behoefte aan? Wat motiveert jongeren om een boek te lezen? Hoe zorg je voor toegankelijke (digitale) dienstverlening? Welke tool helpt laaggeletterden gezonder te leven? Hoe kun je de taalontwikkeling van kinderen thuis stimuleren? Kom naar hét congres over laaggeletterdheid en leesbevordering.

Het Tel mee met Taal Festival vindt plaats op maandag 19 november in De Meervaart in Amsterdam. Het diverse programma met workshopvoorstellen van bijna 100 partners, kan op de dag zelf naar eigen wens ingericht worden aan de hand van een blokkenschema.

Plenaire ochtend
De dag begint gezamenlijk met presentatoren Jos Niels (zelf ex-laaggeletterd) en Esther van den Voort (moderator en comedian). Zij testen het publiek op kennis van de leefwereld van de doelgroep en introduceren de verschillende sprekers. Zo zullen Reinier van Zutphen (Nationale Ombudsman) en Anke Siegers (organisatiepsycholoog) hun visie op de aanpak van laaggeletterdheid delen. Door
middel van film en interviews worden goede voorbeelden getoond uit de schuldhulpverlening, het klaslokaal en de wijk. Het geheel wordt omlijst door diverse kunstvormen.

Festival stijl
Na de lunch start het middagprogramma. Dit jaar is dat in de stijl van een festival. Alle vijftien zalen van theater De Meervaart worden benut voor bijna 50 verschillende presentaties, TED talks, workshops en debatten over diverse onderwerpen. Het team van Tel mee met Taal gaat bovendien in gesprek over de landelijke vervolgaanpak van laaggeletterdheid. Ook is er een speciaal ingerichte netwerkplein.

Voor meer informatie en aanmelden: telmeemettaal.nl.