Training Kind en Media

Kind & Media richt zich op alle professionals die werken met jonge kinderen. Het nieuwe platform is door Sardes gelanceerd met een missie: in 2020 hebben alle organisaties die werken met (jonge) kinderen een visie op media. Niet omdat ze perse met digitale media aan de slag moeten op de groep, maar wel omdat professionals die werken met jonge kinderen een rol hebben in de mediaopvoeding.

Naast ondersteuning bij visieontwikkeling en inspiratiebijeenkomsten voor bestuurders, beleidsmakers en professionals op de groep over het belang van mediaopvoeding en de rol van de professional daarbij, biedt Kind & Media trainingen voor professionals die meer uit media willen halen. De inzet van de training is het vergroten van de kennis en vaardigheden van pedagogisch medewerkers om media op een activerende manier in te zetten in de groep.

Beschikbaar zijn: Haal meer uit media voor peuters, Haal meer uit media in de bso en Haal meer uit media met kleuters. Ook is er een masterclass voor professionals op de groep die zich op dit punt nog verder willen specialiseren.
De trainingen worden op locatie gegeven door de trainers uit het netwerk van Kind & Media. Dit netwerk bestaat uit enkele gecertificeerde zelfstandige trainers en gecertificeerde bibliotheekmedewerkers die ervaring hebben als trainer Voorleescoördinator of Interactief voorlezen.
Bibliotheekmedewerkers met aantoonbare ervaring kunnen de externe scholingsbijeenkomst volgen om gecertificeerd trainer te worden. Deze training wordt gegeven door Sardes.