Zoekresultaten
Resultaat 41 - 52 (van 52)
Joël Broekaert Proefles
alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami
Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 1,9 MB | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022
E-book
Julie Van den Driesschen Junior bake off Vlaanderen
Dertig eenvoudige recepten voor taarten, (cup)cakes, koekjes en ander lekkers. Met kleurenfoto’s. Vanaf ca. 10 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 142 pagina's | Manteau, Antwerpen | 2022
Gedrukt boek
Yvon Jaspers Onze boerderij
(en nu zelf!)
Verzameling van meer dan zestig recepten en persoonlijke inzichten over kleinschalige, biologische landbouw in Nederland van tv-presentatrice Yvon Jaspers (1973).
Non-fictie
Nederlands | 313 pagina's (ePub3, 46 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2022
E-book
Lizzie Mabbott Het allerleukste kinderkookboek
met makkelijke recepten voor het hele gezin
Kinderkookboek met makkelijke recepten uit de hele wereld. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 140 pagina's (ePub3, 26 MB) | Horizon, Antwerpen, Amsterdam | 2023
E-book
Teun van de Keuken Dit is geen dieetboek
je hoeft niet op dieet, dat heeft Teun al gedaan: de populairste diëten ontrafeld
Wat is de zin en onzin van diëten? En welke lessen kun je eruit trekken voor een gezonde levensstijl? We worden met z’n allen steeds zwaarder. We eten zo veel dat er nauwelijks tegenop te trainen valt. Om gezond en slank te zijn, draait alles om gezonde voeding en voldoende bewegen en voor zowel eten als sport is het devies: volhouden. Geen ‘dieet volgen’, met het vermaledijde jojo-effect tot gevolg, maar jezelf écht een nieuw leefpatroon aanmeten. Maar hoe dan? Wie is zijn leven lang gedisciplineerd?...
Non-fictie
Nederlands | 176 pagina's (ePub2, 19 MB) | Meulenhoff, Amsterdam | 2022
E-book
Michael Pollan Plant en psyche
de invloed van cafeïne, opium en mescaline op ons brein en onze cultuur
Planten kunnen onze mentale ervaringen stimuleren of juist kalmeren. Over de hele wereld gebruiken we dagelijks cafeïne om de geest aan te scherpen, maar waarom is thee van de bladeren van een plant acceptabel, en thee van de zaden van de opiumpapaver een misdaad? Michael Pollan gebruikte cafeïne, opium en mescaline en ontdekt de culturen rondom deze plantaardige drugs, waarmee hij ons arbitraire denken over het gebruik ervan in een helder daglicht zet. Waarom voelen we ons aangetrokken tot psychoactieve...
Non-fictie
Nederlands | 220 pagina's (ePub2, 2,1 MB) | De Arbeiderspers, Amsterdam | 2022
E-book
Yvette van Boven Van Boven in het wild zakboek
Gids met planten die in het wild geplukt kunnen worden, met vegetarische recepten.
Non-fictie
Nederlands | 160 pagina's (ePub3, 183 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2022
E-book
Janine Quispel-Duisterhof | Flora Bakker Gezellig dat ik er ben
Recepten, ingedeeld naar de seizoenen, en verhalen over koken en gastvrijheid.
Non-fictie
Nederlands | 249 pagina's | Kyosei, [Rotterdam] | 2022
Gedrukt boek
Niek Berendsen Achter de koezen
klassieke en moderne recepten uit de provincie Groningen
Nederlands | 230 pagina's | Profiel, Bedum | 2022
Gedrukt boek
Mascha van Berkel Kookboek van een eter
gemakkelijk. gezond. genieten.
Non-fictie
Nederlands | 228 pagina's | MaschaFoodLifestyle, [Ravenstein] | 2022
Gedrukt boek
Alka Anna Goos De keuken van: Crabbehof
Kookboek met recepten uit diverse culturen in de wijk Crabbehof, Dordrecht. Verzameling van de favoriete recepten van 5 kinderen en 8 koks, gemaakt door 16 kinderen. Om het gebruik van energie te verminderen leerden de kinderen koken op inductie (elektrisch koken). Met informatie over voeding en energiegebruik. Geïllustreerd met zwart-wit en kleurenfoto's.
Non-fictie
Nederlands | 75 pagina's | in eigen beheer, [Dordrecht] | 2022
Gedrukt boek
Sanne Elenbaas In de keuken van Voorne aan Zee
voor en door de lokale horeca
Non-fictie
Nederlands | 113 pagina's | 2022
Gedrukt boek