Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 197)

 • E-learning voor Kraamzorg Bekijk details

  8 juni 2021

  Niet alleen de Jeugdgezondheidszorg maar ook de Kraamzorg moedigt ouders aan om met hun baby boekjes te bekijken. Om kraamverzorgenden hierbij te helpen, heeft Stichting Lezen in het kader van het programma BoekStart een gratis geaccrediteerde e-learning 'Taalstimulering door voorlezen' gemaakt.

  Bekijk details van E-learning voor Kraamzorg

 • BoekStartwebinar Boeken- en voorleestips Bekijk details

  2 juni 2021

  Welke stoffen- en kartonboekjes zijn geschikt voor baby’s? Welke aanwijs- en woordenschatboeken zijn leuk om voor te lezen aan dreumesen? Stichting Lezen organiseert in aanloop naar de eerste landelijke BoekStartdag een webinar voor ouders en pedagogisch medewerkers. Leescoach Jos Boon van Bibliotheek Rivierenland geeft aan de hand van de nieuwste boeken voor baby’s en dreumesen tips over hoe je kunt voorlezen aan jonge kinderen en vertelt over de leesontwikkeling.

  Bekijk details van BoekStartwebinar Boeken- en voorleestips

 • Landelijk BoekStartdag op 19 juni gaat (online) door! Bekijk details

  19 april 2021

  Op zaterdag 19 juni 2021 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor het eerst een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom te heten en een aantrekkelijk (online) programma of activiteit te bieden. Gezinnen met baby’s en peuters maken zo kennis met BoekStart en de Bibliotheek. Hetzij fysiek of hetzij online: de landelijke BoekStartdag gaat door!

  Bekijk details van Landelijk BoekStartdag op 19 juni gaat (online) door!

 • BoekStart gelanceerd op St. Eustatius Bekijk details

  19 april 2021

  Met een subsidie van OCW is op St. Eustatius het programma 'Babies love Books' van start gegaan naar voorbeeld van het Nederlandse BoekStart met de bekende BoekStartkoffertjes.

  Bekijk details van BoekStart gelanceerd op St. Eustatius

 • VVE doelgroep ondervindt onevenredig veel nadeel van de lockdowns Bekijk details

  12 april 2021

  Het wegvallen van voor- en vroegschoolse educatie (VVE) tijdens de coronacrisis betekent een achteruitgang van de cognitieve ontwikkeling, vooral bij kinderen uit kansarme milieus. Dat blijkt uit Brits onderzoek.

  Bekijk details van VVE doelgroep ondervindt onevenredig veel nadeel van de lockdowns

 • Prentenboek van het Jaar 2022: ‘Maar eerst ving ik een monster’ Bekijk details

  12 april 2021

  Het prentenboek Maar eerst ving ik een monster (Uitgeverij Lemniscaat) van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022. Dit prentenboek gaat over het leukste ritueel van de dag: voorlezen. Daarom is het extra toepasselijk dat bekende en niet-bekende Nederlands juist uit dit prentenboek voorlezen bij het Nationale Voorleesontbijt in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken boekhandels.

  Bekijk details van Prentenboek van het Jaar 2022: ‘Maar eerst ving ik een monster’

 • Dag van het Jonge Kind in het teken van taal Bekijk details

  8 april 2021

  De Dag van het Jonge Kind wordt gehouden op vrijdag 16 april tussen 8.45 en 11.30 uur. Dit jaar zal de Dag van het Jonge Kind online plaatsvinden. Er worden in totaal twaalf verschillende webinars aangeboden rond jonge kinderen en taal.

  Bekijk details van Dag van het Jonge Kind in het teken van taal

 • BoekStart voor jou! nr 29 online Bekijk details

  8 april 2021

  Bekijk nu dit online magazine met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

  Bekijk details van BoekStart voor jou! nr 29 online

 • Nieuwe BoekStartkofferboekjes met Boekidee Bekijk details

  8 april 2021

  Er zijn weer twee nieuwe boekjes voor in de koffertjes.

  Bekijk details van Nieuwe BoekStartkofferboekjes met Boekidee

 • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep! Bekijk details

  8 april 2021

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

  Bekijk details van Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep!