Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 292)

 • Prentenboek voor editie 2024 van ‘Geef een prentenboek cadeau’ bekend Bekijk details

  25 september 2023

  De nieuwe titel voor de leesbevorderingscampagne 'Geef een prentenboek cadeau' is bekend. Voor 2024 is dat 'Kom uit die kraan!!' van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad (uitgeverij Lemniscaat). Vanaf vrijdag 12 mei ligt dit boek in de winkel voor maar €2,99.

 • Boekstart.nl vernieuwd Bekijk details

  12 september 2023

  Boekstart.nl, de website voor ouders, gaat over op de WaaS (Website as a Service).

 • BoekStartcoach-actie met Dikkie Dik Zoekboek in 10 talen Bekijk details

  5 september 2023

  Van 8 tot en met 15 september vindt de Week van lezen en schrijven plaats, een nationale campagne om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Ook dit jaar organiseren we tijdens deze week weer een BoekStartcoach-actie. Na de boekjes van Woezel en Pip en het Muizenhuis is er nu een speciale editie gemaakt van een Dikkie Dik Zoekboek. Hiermee stimuleert de BoekStartcoach ouders van diverse achtergronden om samen met hun kind te lezen in hun thuistaal.

 • Meld je aan voor de Monitor BoekStartcoach 2023-2024 Bekijk details

  30 augustus 2023

  In het najaar gaat de Monitor BoekStartcoach van start. Bibliotheken kunnen zich vanaf nu aanmelden. Voor Bibliotheken die een stimuleringsbijdrage hebben ontvangen hoort het deelnemen aan de monitor bij de voorwaarden voor de eindverantwoording.

 • BoekStart neemt deel aan IFLA WLIC 2023 Bekijk details

  7 augustus 2023

  BoekStart neemt deel aan het IFLA 88th World Library and Information Congress 2023. Het congres vindt plaats in Rotterdam van 21 tot en met 25 augustus. Tijdens dit congres staan de doelen van de IFLA Global Vision centraal. Met als motto ‘Let's work together, let’s library’: hoe bibliotheken kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen. Tijdens IFLA wordt voor de derde keer de expositie The World Through Picture Books gehouden, waar Nederland deel...

 • Bruisende en zonovergoten landelijke BoekStartdag 2023 Bekijk details

  21 juli 2023

  Op zaterdag 3 juni werd voor de derde keer de landelijke BoekStartdag gehouden: de dag dat bibliotheken jonge gezinnen met baby’s en peuters extra hartelijk welkom heten. De landelijke aftrap vond plaats in Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem, waar wethouder Bas van Leeuwen en directeur Roxane van Acker de dag feestelijk openden. Samen met Dikkie Dik die zijn 45ste verjaardag vierde; hij kreeg een erelidmaatschap cadeau.

 • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep! Bekijk details

  4 juli 2023

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

 • BoekStart voor jou! nr 38 online Bekijk details

  4 juli 2023

  BoekStart voor jou! - nummer 38 staat online. Weer boordevol boekentips en achtergrondinformatie over voorlezen en taalontwikkeling. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes en interessante websites.

 • Vertalingen van het Prentenboek van het Jaar 2024 nu te bestellen Bekijk details

  14 juni 2023

  Het Prentenboek van het Jaar 2024, Help! Een verrassing! van Miriam Bos, wordt vertaald in vier talen: Turks, Pools, Arabisch en Oekraïens. De vertalingen zijn gratis te bestellen via NBD Biblion.

 • Feestelijke aftrap landelijke BoekStartdag Bekijk details

  5 juni 2023

  Stichting Lezen organiseerde zaterdag 3 juni voor de derde keer de landelijke BoekStartdag. Op deze dag verwelkomen bibliotheken (groot)ouders met baby’s en peuters extra hartelijk. De landelijke organisatie was aanwezig bij Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem waar wethouder Bas van Leeuwen en directeur Roxane van Acker de dag feestelijk openden.

Paginanavigatie