Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 106)

 • Kopgroep BoekStart in de kinderopvang: inzet van digitale prentenboeken en effectief werken met de Monitor

  18 februari 2020

  Zes bibliotheken hebben met tien kinderopvanglocaties door heel Nederland het afgelopen jaar intensief samengewerkt aan het stimuleringstraject BoekStart in de kinderopvang. Kunst van Lezen zette extra middelen in om een serieuze slag te maken in het werken met resultaten van de Monitor. Een daarvan was het bevorderen van werken met digitale prentenboeken op de groep. Dit doel is bereikt evenals de andere op basis van de Monitor gestelde doelen.

  Bekijk details van Kopgroep BoekStart in de kinderopvang: inzet van digitale prentenboeken en effectief werken met de Monitor

 • Infographic over voorlezen

  5 februari 2020

  Voorlezen nodigt uit tot interactie en biedt ieder kind gelijke kansen. Deze twee argumenten om veel voor te lezen aan jonge kinderen staan nu samen met nog vijf andere argumenten in een overzichtelijke infographic.

  Bekijk details van Infographic over voorlezen

 • BoekStartcoach Irma is een vertrouwd gezicht in Kampen

  30 januari 2020

  In Kampen en IJsselmuiden is BoekStartcoach Irma Hollander van de Bibliotheek Kampen een vertrouwd gezicht, zowel in de Bibliotheek als daarbuiten. Ze geeft persoonlijk (lees)advies aan ouders van jonge kinderen. Irma vertelt over de aanpak van de Bibliotheek Kampen en hun samenwerkingspartners.

  Bekijk details van BoekStartcoach Irma is een vertrouwd gezicht in Kampen

 • BOP rapportage 2018 - 2019: Meer aandacht voor gezinsaanpak in dienstverlening VVE

  30 januari 2020

  Binnen het ruime aanbod voor- en vroegschoolse educatie (VVE) van de Bibliotheek is er een toenemende aandacht voor een gezinsaanpak. Dat blijkt uit nieuw onderzoek naar de stand van zaken van de product- en dienstverlening van bibliotheken op het gebied van VVE, in kaart gebracht via het Bibliotheekonderzoeksplatform (BOP). Door de hoge respons - 97 procent van de bibliotheken! - geeft het een betrouwbaar, representatief beeld.

  Bekijk details van BOP rapportage 2018 - 2019: Meer aandacht voor gezinsaanpak in dienstverlening VVE

 • Prentenboek voor editie 2020 van ‘Geef een prentenboek cadeau’ bekend

  29 januari 2020

  De nieuwe titel van 'Geef een prentenboek cadeau' is bekend: het prentenboek 'Woeste Willem' van Ingrid en Dieter Schubert (Lemniscaat).

  Bekijk details van Prentenboek voor editie 2020 van ‘Geef een prentenboek cadeau’ bekend

 • BoekStart voor jou! nr 24 online!

  21 januari 2020

  BoekStart voor jou! nr 24 staat online. Bekijk nu deze brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

  Bekijk details van BoekStart voor jou! nr 24 online!

 • Leescoalitie roept grootouders op liefde voor lezen door te geven

  7 januari 2020

  Het gaat slecht met de leesvaardigheid van Nederlandse kinderen. Bij bijna een kwart van de leerlingen is de leesvaardigheid onvoldoende om goed mee te kunnen doen in de samenleving. Bovendien vindt meer dan de helft van de 15-jarigen lezen tijdverspilling. De Leescoalitie roept daarom grootouders op het tij te helpen keren. Zij kunnen (hun) liefde voor lezen doorgeven aan hun kleinkinderen. Een team van bekende grootouders, onder wie Janny van der Heijden en Frits Barend, zal zich hier in het nieuwe...

  Bekijk details van Leescoalitie roept grootouders op liefde voor lezen door te geven

 • Proefabonnement Smooth Publish stopt

  18 december 2019

  Bibliotheken willen steeds vaker promotiematerialen voor de lokale marketing van landelijke diensten en programma’s personaliseren, bijvoorbeeld met eigen logo’s, adressen en activiteiten. Daarom konden zij dit jaar de online opmaaktool Smooth Publish uitproberen via een gratis KB-proefabonnement. Deze proefperiode eindigt eind van het jaar.

  Bekijk details van Proefabonnement Smooth Publish stopt

 • BoekStart Nieuwjaarskaart 2019

  17 december 2019

  Het (voor)leesjaar 2019 is alweer bijna voorbij. Na kerst kan je daarom via boekstart.nl op het koffertje klikken en dan komt er een leuke nieuwjaarskaart tevoorschijn. Stuur deze door naar BoekStartouders in de nieuwsbrief van de Bibliotheek!

  Bekijk details van BoekStart Nieuwjaarskaart 2019

 • Media Ukkie Dagen 2020: Boek, site, app: samen spelen op het web

  16 december 2019

  Het thema van de Media Ukkie Dagen 2020 is bekend: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’. De Media Ukkie Dagen worden gehouden van 27 maart t/m 3 april 2020 en staan in het teken van tips en tools om samen de wereld van media te ontdekken.

  Bekijk details van Media Ukkie Dagen 2020: Boek, site, app: samen spelen op het web