Home

Werk je in de Bibliotheek met BoekStart?

Het doel van BoekStart is ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de Bibliotheek te laten ontdekken. 

Werk je in de kinderopvang?

BoekStart in de kinderopvang is bedoeld om kinderen van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers intensief met boeken en lezen in aanraking te laten komen via de kinderopvang.

Werk je in de Jeugdgezondheidszorg?

Om alle ouders goed te informeren over BoekStart is persoonlijk contact over het belang van voorlezen het meest effectief. Daarom werkt BoekStart samen met het consultatiebureau en de kraamzorg. 

Laatste nieuws

 • Blog BoekStart in KinderopvangTotaal

  Op kinderopvangtotaal.nl is weer een enthousiaste blog verschenen over BoekStart en de leesomgeving in de kinderopvang, ditmaal met als titel: 'Elke dag 15 minuten voorlezen'.

  3 december 2019

  Bekijk details van Blog BoekStart in KinderopvangTotaal

 • Nieuwe blog BoekStart in KinderopvangTotaal

  Op kinderopvangtotaal.nl is voor de tweede keer een enthousiaste blog verschenen over BoekStart en de leesomgeving in de kinderopvang, ditmaal met als titel: 'Voorleesconsulent en voorleescoördinator –...

  13 november 2019

  Bekijk details van Nieuwe blog BoekStart in KinderopvangTotaal

 • KinderopvangTotaal: Pm’ers lezen vaker voor met BoekStart in de kinderopvang

  Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen die deelnemen aan BoekStart in de kinderopvang besteden structureel aandacht aan (voor)lezen. Ongeveer 85% van de pedagogisch medewerkers leest daar dagelijks voor....

  7 november 2019

  Bekijk details van KinderopvangTotaal: Pm’ers lezen vaker voor met BoekStart in de kinderopvang

 • Monitor BoekStart in de kinderopvang 2019 van start

  De Monitor BoekStart in de kinderopvang staat op 2 december 2019 open. De drie vragenlijsten kunnen tot 14 februari 2020 worden ingevuld. Ook dit jaar worden er vragen gesteld over laaggeletterdheid...

  1 november 2019

  Bekijk details van Monitor BoekStart in de kinderopvang 2019 van start

 • Slimme baby's in Rotterdam

  Het eerste dat opvalt tijdens de bijeenkomst Slimme baby’s in Bibliotheek Rotterdam, is het kleurrijke geheel dat de deelnemers met de ruimte vormen. Moeders, vaders, baby’s en dreumesen zitten allemaal...

  30 oktober 2019

  Bekijk details van Slimme baby's in Rotterdam

Laagtaalvaardige gezinnen

In het ene gezin wordt meer gepraat dan in het andere. Kinderen uit gezinnen waar weinig gepraat wordt, hebben in hun eerste jaren veel minder kans om een flinke woordenschat te ontwikkelen. 

Ouderpartnerschap

Kinderen die aangemoedigd worden om te lezen en die ouders hebben die veel voorlezen, maken meer 'lees-kilometers'. Daardoor worden ze beter in lezen en lezen ze met meer plezier.

Mediaopvoeding

Door verantwoord gebruik van digitale media worden jonge kinderen voorbereid op de hedendaagse informatie-maatschappij. Deze media moeten echter niet in de plaats komen van boeken.

Voorlezen aan baby's

Baby's vinden samen boekjes kijken leuk.

 

BoekStartapp

Begin vroeg met voorlezen

Dat geeft een voorsprong!