Zoekresultaten
Resultaat 821 - 840 (van 1091)
Mirjam Leslie-Pringle World of veggies
100 klassieke vegetarische recepten
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden vegetarische gerechten ontstaan. In World of veggies staan honderd van deze klassieke vegetarische recepten, die stuk voor stuk bewijzen dat gerechten zonder vlees en vis heerlijk zijn voor vegetariers én vleeseters. Bron: Flaptekst,...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 51 MB | Carrera, Amsterdam | 2017
E-book
Ella Woodward Deliciously Ella
smoothies & juices
‘Smoothies & Juices’ van Ella Mills (Woodward) staat vol met eenvoudige en plantaardige ingrediënten om 30 heerlijke smoothies en juices te maken. Volwaardig gezond en voedzaam. Zo klaar en superlekker. Dit is het ideale instapboek voor liefhebbers van gezonde drankjes! En omdat niet iedereen van zuiver groene smoothies houdt, voegt Deliciously Ella ook banaan, mango en cacao toe. Met elk van deze drankjes heb je al 3 tot 4 porties groente of fruit te pakken. Voor thuis of on the go. Bron: Flaptekst,...
Non-fictie
Nederlands | 27 pagina's (ePub2, 14 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2017
E-book
Rita Aalderink Rita's Diner Idee
52 complete diners van amuse tot en met dessert
Rita's Diner Idee is in maart 2011 door de jury van Gourmand Cookbook Awards in Parijs uitgeroepen tot een van de vier Beste Eenvoudige Recepten Kookboeken ter wereld. Het boek bevat 52 complete diners van amuse tot en met dessert. Alle recepten zijn eenvoudig te bereiden en de ingredienten zijn overal makkelijk verkrijgbaar. Een absolute aanrader voor de beginnende thuiskok! De auteur over haar kookboekje: Het is al weer een aantal jaren geleden dat ik kookcursussen gaf en kookboekjes voor de combimagnetron...
Non-fictie
Nederlands | 181 pagina's (PDF, 0,7 MB) | U2pi, Voorburg | 2012
E-book
Mari Maris Saladebijbel
van bietenpolonaise tot Caesar en van Niçoise tot zilte aspergesalade
Saladebijbel, want salade is zoveel meer dan een blaadje sla met een beetje olie en azijn. In deze kookbijbel vind je natuurlijk alle klassiekers, maar ook verrassende, eigentijdse salades. Van pompoen met pit in de herfst tot klassieke komkommersalade in de zomer. Voor elk seizoen ruim 50 recepten met vis-, vlees-, en vegavariaties én suggesties voor de stevige trek. De recepten zijn ingedeeld per seizoen om zo het hele jaar borden vol inspiratie te geven. Ook worden de basisbeginselen zoals het...
Non-fictie
Nederlands | 759 pagina's (ePub3, 33 MB) | Carrera, Amsterdam | 2018
E-book
Bart van Olphen Het Nederlands viskookboek
verantwoord lekkerbekken met vis van dichtbij en stoere vissersverhalen
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Bart van Olphen vertelt het verhaal achter lekkere en verantwoord gevangen Nederlandse vis. Hij vist met zeebaarsvissers op de Noordzee, kookt mosselen in Oosterscheldewater, maakt garnalensoep op het Wad, organiseert een eetfeest in de oesterputten van Yerseke, rookt IJsselmeerbrasem in Hindeloopen en duikt met chef-kok Alain Caron de keuken in voor zijn beroemde tong met twee sauzen. Het Nederlands viskookboek biedt een totaalbeleving van...
Non-fictie
Nederlands | 321 pagina's (ePub3, 154 MB) | Carrera, Amsterdam | 2015
E-book
Heleen Ligtelijn Op dieet? Doe normaal!
laten we weer gewoon gaan eten
Een methode om blijvend slank te worden door ander eetgedrag, terwijl de voeding nagenoeg hetzelfde blijft.
Non-fictie
Nederlands | 330 pagina's (ePub3, 4,5 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2015
E-book
Francis van Arkel Licht
Kook ook Licht Lekker, makkelijk snel klaar! Ingredi en overal te krijgen Alles getest: 'de recepten lukken altijd' Van klassiek tot trendy Naarmate we ouder worden, is het steeds belangrijker om regelmatig op de weegschaal te staan. Maar ook als je jong bent, veel aan sport doet of gewoon lekker in je vel wilt zitten, moet je op je gewicht letten. Kook dan af en toe - elke dag ma gook! - een licht gerecht uit dit super handige kookboek. En natuurlijk staan bij alle recepten de voedingswaarden vermeld...
Non-fictie
Nederlands | 144 pagina's (ePub2, 5,4 MB) | Inmerc, Utrecht | 2009
E-book
Christine Tobback | Kenny De Meirleir Gezond of gezondigd?
Uitleg over het voorkomen en behandelen van voedselovergevoeligheden die niet altijd direct uit bloedwaarden zijn te herkennen.
Non-fictie
Nederlands | 256 pagina's (ePub, 2,3 MB) | Standaard Uitgeverij, Antwerpen | 2011
E-book
Peter Paul Klapwijk | Gerard Keijsers Uit alle windstreken
internationale gerechten verzameld op de molen van Delfshaven
Uit alle windstreken is een boek over koken, molens en culturen. Een kookboek met interviews en tegelijkertijd een journalistiek boek vol recepten. Voor de kok die graag leest en de lezer die graag kookt. De Distilleerketel in Rotterdam Delfshaven staat centraal in dit boek. De korenmolen geldt als ontmoetingsplek voor de inwoners van de wijk, voor het grootste deel immigranten uit mee dan honderd verschillende landen. Ze komen op de molen om ingrediënten in te slaan voor gerechten uit hun land...
Non-fictie
Nederlands | 161 pagina's (PDF, 11 MB) | Klapwijk & Keijsers, [Schoonhoven] | 2011
E-book
Olga Zuiderhoek Ongezouten Zuiderhoek
koken zonder zout
Op een dag kreeg Olga s vriend van zijn arts het dringende advies voortaan zoutarm te eten. Olga stond geschrokken voor het fornuis. Beiden waren liefhebbers van pittig en zout. Wat nu? Natuurlijk, Olga leerde met dit nieuwe regime te koken, maar bleef zich een beginner voelen. Omdat zij van steeds meer mensen om zich heen hoorde dat ook zij de zoutpot moesten laten staan, besloot ze samen met Ingrid Harms dit boek te maken, op smaak gebracht met tekeningen van Peter van Straaten. Naast de beginnersrecepten...
Non-fictie
Nederlands | 142 pagina's (ePub2, 25 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2014
E-book
Johannes van Dam Het krokettenboek
Geschiedenis van de kroket vooral als Nederlands cultuurfenomeen, met een basisrecept en een verzameling van recepten uit oude en nieuwe kookboeken voor allerlei soorten kroketten, ook zoete.
Non-fictie
Nederlands | 143 pagina's (ePub2, 25 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2014
E-book
Irene Lelieveld | Monique van der Vloed Zo bakt Nederland
Oudhollandse lekkernijen voor de bewuste genieter
Recepten voor gezonde taarten, cakes, vlaaien en nog veel meer! Beleef alle lekkernijen uit de Oud Hollandse keuken opnieuw met meer dan 100 heerlijke bakrecepten met een gezonde twist. Irene Lelieveld, bekend van de Gezonde Eter boekenreeks, laat zien dat lekker en zoet ook verantwoord kan zijn. In samenwerking met Monique van der Vloed verzamelde Irene overheerlijke Oud-Hollandse recepten voor alle gelegenheden. Vier Sinterklaas met zelfgemaakte pepernoten, speculaas en chocoladeletters, of verras...
Non-fictie
Nederlands | 185 pagina's (PDF, 23 MB) | Elmar, Rijswijk ZH | 2014
E-book
Rutger van den Broek Cakes
In Masterclass Cakes laat Rutger van den Broek aan de hand van 40 recepten zien dat je met cake oneindig kunt variëren. Met het winnen van de eerste editie van 'Heel Holland bakt', diverse bestsellers - waaronder Bakbijbel en Koekjesbijbel - en zijn veelgelezen bakblog RutgerBakt.nl mag hij zichzelf gerust master van het bakken noemen. Dit keer geeft Rutger zijn meest favoriete cakerecepten prijs: van tijdloze klassiekers als bitterkoekjescake en marmercake tot fruitige recepten als frisse citroencake...
Non-fictie
Nederlands | 228 pagina's (ePub3, 59 MB) | Carrera, Amsterdam | 2019
E-book
Jeroen Thijssen Smaak
waarom we proeven wat we proeven
Cultuurhistorisch getinte beschrijving van de menselijke smaakzin en de fysiologische en psychologische processen die daarmee zijn verbonden.
Non-fictie
Nederlands | 148 pagina's (ePub2, 1,6 MB) | Nieuw Amsterdam, Amsterdam | 2016
E-book
Jet van Nieuwkerk Het boek van Jet
een happy & healthy leven, niet te streng en al helemaal niet saai
Van healthy tussendoortjes, workout-food en eten met een date tot koken voor een groep vriendinnen, feesthapjes en een katerontbijt. In Het boek van Jet geeft Jet van Nieuwkerk haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je graag gezond wilt eten, je fit wilt voelen en een slank lijf wilt hebben, zonder dat het leven saai wordt en zonder veel te streng voor jezelf te zijn. Het is niet altijd even makkelijk om evenwicht te vinden. En al helemaal niet om in balans te...
Non-fictie
Nederlands | 288 pagina's (ePub3, 33 MB) | Carrera, Amsterdam | 2016
E-book
Annemarie Bon Haas wil worteltjestaart
Haas heeft enorme trek in worteltjestaart. Helaas verkoopt Bakker Big die niet. Dan moet Haas zelf maar gaan bakken. Daar komt nog best veel bij kijken. Prentenboek met vrolijke tekeningen in kleur, met recept voor worteltaart. Vanaf ca. 4 jaar.
Fictie
Nederlands | 49 pagina's (ePub, 38 MB) | The House of Books, Amsterdam | 2013
E-book
Julian Barnes Wijsneus in de keuken
Humoristische schetsen over de terreur van kookboeken en chef-koks.
Non-fictie
Nederlands | 93 pagina's (ePub2, 0,7 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2013
E-book
Kosmos Uitgevers | Martine Steenstra Groente
Groente is gezond, dat weet iedereen. Maar steeds meer mensen ontdekken dat groente ook vooral lekker is. Begin de dag met roerei met tomaat en spinazie, lunch met een goedgevulde salade en zet ‘s avonds een snelle groentepasta op tafel. Groente speelt de hoofdrol, vis en vlees voor wie wil de bijrol. Met speciaal voor lastige eters: kinderfavorieten waarvan geen hap blijft liggen! Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 207 pagina's (ePub3, 35 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2013
E-book
Anja Helmink Het geheim van de bakker
bakkersverhalen en -recepten uit heel Nederland
Achttien bakkers geven hun geheimen prijs en vertellen samen het verhaal van de rijke bakkershistorie in Nederland.
Non-fictie
Nederlands | 144 pagina's (ePub2, 6,6 MB) | De Banier, Apeldoorn | 2017
E-book
Yvon Jaspers De keukentafel van het Noorden
fika, hygge en maak je leven zo lekker møgelijk
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. In De keukentafel van het Noorden laat Yvon Jaspers haar passie voor de Scandinavische keuken zien. Een kookboek waar je dagelijks leven enorm van opknapt, vol maakbaar, betaalbaar en vooral heerlijk eten uit het Noorden. Op zoek naar rustiek, lokaal en écht. Geen liflafjes, geen haute cuisine, maar koken op open vuur, stoven, sudderen, braden, vissen, paddenstoelen zoeken, vlierbloesem plukken én bakken. Van smushi tot smörrebröd, van...
Non-fictie
Nederlands | 242 pagina's (ePub3, 76 MB) | Carrera, Amsterdam | 2017
E-book