Zoekresultaten
Resultaat 1 - 20 (van 45)
Dick Bruna | Samuel Levie Trakteren met Nijntje
verhalen voor de allerkleinsten, feestelijke recepten voor de hele familie
Nijntje is jarig en dat wordt gevierd! In twee korte verhalen volgen we haar op school als ze trakteert en thuis op het verjaardagsfeestje. Bij elk verhaaltje staan tien gezonde recepten met fruit en groente, geschikt als traktaties. Met kleurenillustraties van Nijntje en foto's van de gerechten. Om samen te lezen en te koken met kinderen van ca. 2 t/m 6 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 71 pagina's | Mercis Publishing, Amsterdam | 2020
Gedrukt boek
Shane Kluivert Vega met Shane
40 stap-voor-staprecepten voor het hele gezin
YouTuber Shane Kluivert (14) laat zien hoe je allerlei lekkere vegetarische gerechten maakt. Stapsgewijze uitleg met kleurenfoto's van veertig gerechten, verdeeld in soepen, lunch, snacks, hoofdgerechten en zoet. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 176 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
Gedrukt boek
Floor van Dinteren | Francis van Arkel Vandaag ben ik de chef!
recepten voor (toekomstige) keukenprinsen en -prinsessen; bakken & koken
Zelf groenteburgers, koekmannetjes of groentechips maken? Stap voor stap worden recepten uitgelegd van toffe toetjes, voor- en hoofdgerechten, traktaties, koekjes en broodjes. Met kleurenfoto's van de gerechten. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 127 pagina's | Image Books™, Veghel | 2020
Gedrukt boek
Suzanne Stougie Het Efteling familiekookboek
maak zelf de lekkerste gerechten uit de Wereld vol Wonderen
Zin in een heksenbrouwsel, oosterse flapjes of een elfenijsje? De koks van de Efteling leggen stap voor stap uit hoe je zo'n veertig gerechten maakt, voor de kleine tot grote trek. Met kook- en baktips, spelletjes en veel kleurenillustraties uit de Efteling. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 96 pagina's | Spectrum, Amsterdam | 2020
Gedrukt boek
Laura Kieft Het Laura's Bakery Kinderbakboek
30 stap-voor-stap recepten voor kinderen
Wil je graag koekjes, cupcakes of taarten bakken? Stapsgewijze uitleg (met tekeningen) van dertig bakrecepten, van ijsjes tot chocolate chip wafels, van appelflappen tot swirl koekjes. Met algemene baktips, spiraalband, tips en kleine kleurenfoto's van de baksels. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 96 pagina's | Forte Culinair, Baarn | 2020
Gedrukt boek
David Atherton Het grote kinderkookboek
Wil je biggenbroodjes bakken, eetbare kommetjes maken of een pastaschotel? Uitleg van recepten voor het ontbijt, lunch, avondeten, hapjes voor bij de thee een traktaties. Stapsgewijze uitleg met kleine kleurenillustraties. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig van ca. 9 t/m 12 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 85 pagina's | Veltman Uitgevers, Utrecht | 2021
Gedrukt boek
Tasty studentenkookboek
75 favo recepten om mee op te scheppen
Uitleg van 75 gerechten, verdeeld over het ontbijt, soepen, salades en (ook vegetarische) hoofdgerechten. Met een kleurenfoto van elk gerecht. Vanaf ca. 15 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 191 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2021
Gedrukt boek
Vitataal Koken zonder bla bla
salades
Wil je courgettelinten, kalkoenbowl, Koreaanse Kimchi of zalmsalade maken? Recepten van 65 salades worden eenvoudig uitgebeeld met fotootjes en tekeningen in kleur. Vanaf ca. 15 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 144 pagina's | De Lantaarn, Ede | 2021
Gedrukt boek
Rita Aalderink Het puberkookboek
speciaal voor jou...; met een knipoog naar de topkok
Wil je leren koken? Lees hoe je bijvoorbeeld aardappelen kookt of gehaktballen braadt. Eenvoudige recepten voor het ontbijt, lunch, groenten, pasta, vlees, vis en toetjes. Vanaf ca. 12 t/m 17 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 113 pagina's | Uitgeverij U2pi, Den Haag | 2020
Gedrukt boek
Lisa Steltenpool Vegan Vibes
Plantaardig eten heeft de toekomst en dit boek maakt daar een feestje van! Wereldwijd is het een snelgroeiende trend: vegan eten. Mensen laten vlees en zuivel niet alleen voor hun eigen gezondheid vaker staan, maar ook voor de gezondheid van de aarde met al haar bewoners. Plantaardig eten is immers een van de effectiefste manieren om bij te dragen aan een betere wereld. Diëtist Lisa Steltenpool laat je op toegankelijke wijze kennismaken met plantaardig eten en geeft je onderbouwde voedingsinformatie,...
Nederlands | 4 uur 41 minuten (404 MB) | Lev., Amsterdam | 2020
Luisterboek (digitaal)
Maarten van den Dries Wijnfestijn
zo combineer je wijn & eten
Welke wijn drinken we erbij? Met de goede tips & tricks in 'Wijnfestijn' van wijnvriend Maarten van den Dries kan iedereen bij elk gerecht de lekkerste wijn vinden voor dat moment. Want je hoeft geen wijnkenner te zijn om deze vraag te kunnen beantwoorden. Echte hits vinden is namelijk veel eenvoudiger dan gedacht. Of andersom: het mooiste gerecht bij die ene wijn. Met als extra inspiratie de favoriete recepten-met-wijn voor thuis van Nederlandse topkoks. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | ePub3 | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
E-book
Sandra Bekkari Fast food
80 snelle recepten
Voor het tweede deel van Fast Food werkte Vlaanderens meest bekende auteur opnieuw 80 nieuwe recepten uit die in gemiddeld een halfuurtje op tafel staan. Gaande van gezonde ontbijtjes tot snelle tussendoortjes en van creatieve lunchgerechten tot smaakvolle avondmaaltijden die perfect in een drukke levensstijl passen. Maar behalve een nieuwe portie gezonde receptinspiratie, toont Sandra Bekkari jou in Fast Food 2 hoe je kan koken zonder stress. Snel eten klaarmaken betekent immers niet dat je tegen...
Non-fictie
Nederlands | 208 pagina's (ePub2, 80 MB) | Borgerhoff & Lamberigts, Gent | 2020
E-book
Maureen Tan | Jonah Freud De bijbel van de Indonesische keuken
van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang
Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in De bijbel van de Indonesische keuken neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens van Sumatra, Kalimantan, West-Java, Midden-Java, Oost-Java, Bali, de Kleine Soenda-eilanden, Sulawesi en Papoea. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 723 pagina's (ePub3, 40 MB) | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Julius Jaspers Het complete BBQ boek
Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend en alles wat je verder nodig hebt voor een geslaagd diner van de grill. Denk aan marinades, rubs, snacks, sauzen en zuurgoed en natuurlijk iets zoets van de BBQ toe. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 50 MB | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Mari Maris A la minute
simpele groentegerechten, ook voor als je weinig tijd hebt
In Mari's A la minute vind je makkelijke en gezonde gerechten voor iedere dag van het jaar. Van asperge-rabarbercrêpes tot paddenstoelensalade en van pastinaakkoek tot kruidige rodekooltaart. Bij ieder recept vind je variatietips, voor wanneer je bijvoorbeeld veganistisch eet. Of simpelweg gewoon zin hebt het precies even anders te doen of het jezelf nóg gemakkelijker wilt maken. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 303 pagina's (ePub3, 45 MB) | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Paskal Jakobsen | Edwin Vinke Ruige kost
Paskal en Edwin jammen in de keuken
Keukenvrienden en levensgenieters Paskal en Edwin delen in Ruige kost hun favoriete en succesvolle recepten. Waar Edwin verrijkt wordt door de muzikaliteit van Paskal, leert Paskal van Edwin te proeven en te beleven in de keuken. De gerechten en ingrediënten zijn geïnspireerd op hun reizen en hun liefde voor Zeeland. Hun ingrediëntenlijst: 1 dosis gezond verstand; 1 keuken met goed materiaal; 1 dosis rust en geduld; 1 hulpje voor de afwas; 1 goed glas wijn (of 2, of 3...); 1 box met goede muziek;...
Non-fictie
Nederlands | ePub3 | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Louise De Brabandere Easy dinners
snelle en smakelijke recepten voor gewone weekavonden
Dit boek helpt met de dagelijkse 'wat gaan we eten-struggle'. Veel mensen ontzien het zich om vers te koken tijdens de week. Maar koken kan ook heel snel en efficiënt gaan, zonder aan smaak in te boeten. Met deze recepten wil Louise dan ook mensen inspireren met recepten en tips die goesting geven om toch de (kleine) moeite te doen om vers te koken in plaats van Deliveroo te bestellen of pizza uit de diepvries te toveren. Want koken tijdens de week hoeft helemaal niet gecompliceerd te zijn of lang...
Non-fictie
Nederlands | 296 pagina's (ePub3, 35 MB) | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Rutger van den Broek Rutger bakt
de 100 allerbeste recepten
Na 8 bakboeken en een succesvolle bakblog met inmiddels meer dan 700 recepten bundelt Rutger van den Broek in Rutger bakt de 100 allerbeste recepten zijn lekkerste en meest gebakken taarten, koekjes, cakes, gebakjes, broodjes en desserts. Wanneer een recept daaronder valt? Sommige recepten scoren goed op Rutgerbakt.nl, anderen komen aan de lopende band voorbij op sociale media en weer anderen zijn Rutgers ultieme persoonlijke favorieten. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 44 MB | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Jos Timmer | Wim de Beer | Anna Lambert Restaurant De Kas
van het land op het bord
Restaurant De Kas is een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld en beroemd tot ver buiten Amsterdam. In hun eerste boek, Restaurant De Kas – Van het land op het bord krijg je een kijkje achter de schermen. Sinds 2017 serveren chefs Jos Timmer en Wim de Beer dagelijks al het moois wat hun kassen in Amsterdam en hun tuin in de Beemster te bieden hebben. Kijk mee in de keuken van Restaurant De Kas en laat je thuis inspireren door meer dan 80 recepten waarin groente de hoofdrol speelt....
Non-fictie
Nederlands | ePub3 | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
E-book
Jos Timmer | Wim de Beer | Anna Lambert Restaurant De Kas Amsterdam
plant to plate
In the centre of Amsterdam lies a unique oasis: Restaurant De Kas. The most famous vegetable restaurant in The Netherlands is one of the world’s first farm-to-table restaurants and welcomes guests from all over the world. Since 2017 chefs Jos Timmer and Wim de Beer have been serving beautiful produce grown in their Amsterdam greenhouse and their gardens in De Beemster. Take a look behind the scenes of Restaurant De Kas and get inspired by over 80 recipes putting vegetables in the spotlight. 'Fresh,...
Non-fictie
Engels | ePub3 | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
E-book