Zoekresultaten
Resultaat 1 - 20 (van 56)
Marian van Gog Fruit
Wat is het verschil is tussen fruit en vruchten? En weet je hoe vruchten groeien? Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 24 pagina's | Noordhoff, Groningen | 2014
Gedrukt boek
Dagmar von Cramm Het grote kinderkookboek voor alle seizoenen
Heb je trek in pompoensoep, een zelfgemaakt ijsje of aardbeientaartjes? Kijk in welk seizoen je bepaalde recepten kunt maken. Met voor elk seizoen een gedicht, vertelplaten en weetjes. Bevat getekende kleurenillustraties, Vanaf ca. 6 t/m 12 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 141 pagina's | Lannoo, Tielt | 2017
Gedrukt boek
Brigitte Carrère | Christophe Cazenove Kookboek
Wendy maakt samen met haar zus Marine allerlei gerechten klaar, zoals een bloemenpizza en karamelpudding. De stapsgewijze uitleg van recepten wordt afgewisseld met eenpagina-ballonstrips met expressieve tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 47 pagina's | Ballon, Antwerpen | 2015
Gedrukt boek
Grote recepten voor kleine chefs
70 (h)eerlijke recepten voor het hele jaar!
Maak zelf een uientaart, een exotische fruitsla of een vegetarische zomercurry. Per maand worden zo'n vijf gerechten stap voor stap uitgelegd, met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 171 pagina's | Abimo, Sint-Niklaas | 2014
Gedrukt boek
Vitataal Mijn eerste kookboek
35 leuke en gemakkelijke recepten voor kinderen
Maak pompoensoep met kaascroutons of worstenbroodjes. Uitleg, stap voor stap met tekeningen, van 35 recepten voor snacks, hoofdmaaltijden, toetjes en hapjes. Met kleurenfoto's van alle gerechten. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 128 pagina's | Veltman Uitgevers, Utrecht | 2023
Gedrukt boek
Hilde Smeesters Het complete Ketnet bakboek
Recepten voor allerlei soorten koekjes, taarten, brood en hartige baksels worden stapsgewijs uitgelegd. Er zijn ook recepten waar je geen oven bij nodig hebt. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 199 pagina's | Lannoo, [Tielt] | 2014
Gedrukt boek
Lekker & betaalbaar
60 gezonde recepten voor kinderen
Maak zelf een tosti, omeletmuffin of een boerenkoolkroket. Uitleg, stap voor stap, van gezonde en niet dure ontbijtjes, gezonde snacks, toetjes enz. Met kleurenfoto's van de gerechten. Met wat hulp vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 151 pagina's | Caplan, [Nijmegen] | 2014
Gedrukt boek
Sascha Meyer De opvreters
koken, lezen en knutselen
Maak zelf Witje Lof of Roosje Bloemkool van groente en/of fruit. Zeven 'knutsels' met een voorleesverhaal en uitleg van een recept. Met, ook paginagrote, kleurenfoto's van de knutsels. Onder begeleiding vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Fictie
Nederlands | 78 pagina's | Rubinstein, Amsterdam | 2014
Gedrukt boek
Henk Leenaers | Henk Donkers De Bosatlas van het voedsel
In kleurrijke kaarten en infographics wordt een overzicht gegeven van de voedselvoorziening van Nederland.
Non-fictie
Nederlands | 116 pagina's | Noordhoff Uitgevers, Groningen | 2014
Gedrukt boek
Williene Klinck Groenten voor elk moment van de dag
E-nummervrij, suikervrij, witmeelvrij, tarwevrij, vegetarisch; meer dan 100 recepten
Non-fictie
Nederlands | 197 pagina's | iConnect, Veenendaal | 2014
Gedrukt boek
Glenn Cosby Lekker koken!
Een Engelse kok neemt ons mee op een reis rond de wereld. Ontdek wat mensen eten in verschillende landen. Met uitleg van enkele recepten en kleurenfoto's. Bevat enige verwerkingstips. Vanaf ca. 10 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 24 pagina's | Ars Scribendi Uitgeverij, Etten-Leur | 2016
Gedrukt boek
Frank Van der Auwera Wijnkoopgids 2015
de 300 beste wijnen onder de 10 euro
Gewoontegetrouw selecteert Frank Van der Auwera en zijn ervaren proefpanel de 300 beste wijnen en 30 cavas en andere bubbels voor een aanvaardbare prijs uit het grote nieuwe aanbod. Witte, rosé en rode wijnen uit de klassieke landen maar ook uit de nieuwste wijngebieden krijgen een plaats. Bij de beoordeling ligt de nadruk op het dagelijkse gebruik en handige & praktische informatie. Vooral: wat is de beste koop voor een niet al te buitensporige prijs? Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Nederlands | 219 pagina's (ePub2, 10 MB) | Vrijdag, Antwerpen | 2014
E-book
J.W. Brouwer Het volkomen stookboek
handboek over het stoken van alcohol
Zelf alcohol stoken? Zo moeilijk is dat niet als je deze praktische handleiding van prof. J.W. Brouwer erbij neemt. Hij legt uit hoe je alcohol kan laten ontstaan door gisting - van bijvoorbeeld fruit - en hoe je die alcohol vervolgens destilleert en op smaak brengt met kruiden of vruchten. Kostbare apparatuur is niet nodig want Het volkomen stookboek toont ook hoe je zelf met eenvoudige materialen een destilleerketel bouwt. Voor wie eenmaal de smaak van het destilleren te pakken heeft, bevat dit...
Non-fictie
Nederlands | 144 pagina's (ePub2, 1,8 MB) | Bas Lubberhuizen, Amsterdam | 2014
E-book
Jenny Colgan De kleine bakkerij aan het strand
In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt. Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met...
Nederlands | 10 uur 37 minuten (612 MB) | LS Amsterdam, Amsterdam | 2019
Luisterboek (digitaal)
Hans van der Beek | Ralph Moorman Hans halveert
Hans van der Beek een dikke, kettingrokende, bewegingsloze mid-veertiger met een grote dorst bovendien gaat helemaal op de gezonde toer. Gezondheidscoach Ralph Moorman neemt hem aan het handje naar een gezond en wat langer leven. Hans vertelt over de geschiedenis van zijn buik en zijn worsteling gezond te leven, en Ralph grijpt voortdurend in met tips en vriendelijke, soms ook strenge woorden. Dit dieetboek-light is gebaseerd op de populaire column in Het Parool, en gaat verder met tips, recepten...
Non-fictie
Nederlands | 161 pagina's (ePub2, 43 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2014
E-book
Puck Kerkhoven Het nieuwe kliekjesboek
Wat doe je met oud brood of een halve pan overgebleven rijst? Dat ene kippenboutje, of dat korstje kaas? In de vuilnisbak? Met deze heerlijke recepten maak je altijd iets lekkers! Veel wereldberoemde klassiekers zijn voortgekomen uit de kliekjeskeuken, bijvoorbeeld Spaanse paella, caesar salad, ravioli, Ierse clam chowder, Indiase curry en nasi goreng. Met Het nieuwe kliekjesboek kan ook jij je restjes omtoveren in culinaire toppers. Daarnaast vind je informatie over de zin en onzin van tenminste...
Non-fictie
Nederlands | 178 pagina's (ePub2, 6,7 MB) | Xander, Amsterdam | 2014
E-book
Anne Marie Reuzenaar Natuurlijk!
elke dag écht eten
Dit ebook is NIET geschikt voor zwart-wit e-readerNatuurlijk! Elke dag echt eten - Anne Marie Reuzenaar In Natuurlijk! Elke dag echt eten, het nieuwe kookboek van Anne Marie Reuzenaar, laat ze zien wat gezond en écht eten is: vers, zelfgemaakt en liefst zonder suiker of kunstmatige toevoegingen. Het boek bevat meer dan 100 recepten vol superfood en behandelt feiten en fabels over voeding. Heerlijke, gezonde recepten. Dit kookboek staat vol heerlijke recepten voor een voedzaam ontbijt, een koolhydraatarme...
Non-fictie
Nederlands | 466 pagina's (ePub3, 17 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2014
E-book
Yvette van Boven Home baked
Home Baked bevat ruim 200 originele bakrecepten en ideeën voor home made lekkers. Het boek zit vol met klassiekers en nieuwe vondsten, stuk voor stuk foolproof beschreven en prachtig in beeld gebracht. Daarnaast legt Yvette ook de basics van het bakken uit zoals taartbodems, basiscakes of beginnersbrood zodat u uw eigen variaties kunt bedenken. Home baked is precies zoals u van Yvette gewend bent. Ze maakte zelf de illustraties en vormgeving en haar man Oof Verschuren maakte de foto's. 'Home...
Non-fictie
Nederlands | 304 pagina's (ePub3, 302 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2022
E-book
Olga Zuiderhoek Ongezouten Zuiderhoek
koken zonder zout
Op een dag kreeg Olga s vriend van zijn arts het dringende advies voortaan zoutarm te eten. Olga stond geschrokken voor het fornuis. Beiden waren liefhebbers van pittig en zout. Wat nu? Natuurlijk, Olga leerde met dit nieuwe regime te koken, maar bleef zich een beginner voelen. Omdat zij van steeds meer mensen om zich heen hoorde dat ook zij de zoutpot moesten laten staan, besloot ze samen met Ingrid Harms dit boek te maken, op smaak gebracht met tekeningen van Peter van Straaten. Naast de beginnersrecepten...
Non-fictie
Nederlands | 142 pagina's (ePub2, 25 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2014
E-book
Johannes van Dam Het krokettenboek
Geschiedenis van de kroket vooral als Nederlands cultuurfenomeen, met een basisrecept en een verzameling van recepten uit oude en nieuwe kookboeken voor allerlei soorten kroketten, ook zoete.
Non-fictie
Nederlands | 143 pagina's (ePub2, 25 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2014
E-book