Gratis proefabonnement op Smooth Publish

Gepubliceerd op: 29 mei 2019 11:59

De Koninklijke Bibliotheek (KB) biedt in 2019 bibliotheekmedewerkers een gratis proefabonnement aan op Smooth Publish. De tool kan ingezet worden voor de marketing van landelijke diensten en programma’s zoals BoekStart, de Bibliotheek op school en de Bibliotheek en Basisvaardigheden, maar ook voor eigen lokale marketingactiviteiten.

Regelmatig ontwikkelt de KB toolkits voor de lokale marketing van landelijke diensten en programma’s. Bibliotheken willen graag promotiematerialen kunnen personaliseren met logo’s, adressen, activiteiten en nieuwsbrieven. Bovendien is er de wens om flexibel koppelingen te kunnen leggen met narrowcasting, sociale media en andere online uitingen. De publicatiebehoefte verandert en de KB faciliteert die graag met moderne middelen.

Onderzoek
In 2018 heeft de KB drie online opmaaksystemen laten onderzoeken, waaronder Smooth Publish van Biblionet Enschede (beheerder van landelijkehuisstijl.nl). Deze tool wordt nu naar tevredenheid gebruikt door zo'n 20 bibliotheekorganisaties en twee POI’s.  Een externe expert in online opmaaksystemen heeft de drie tools beoordeeld op technische specificaties, gebruikersgemak en kosten. Uit het onderzoek bleek dat Smooth Publish eenvoudig is in gebruik en gemakkelijk is te personaliseren. Bovendien heeft de tool veel toepassingsmogelijkheden en kun je koppelingen maken met narrowcasting en sociale media. Ook heeft Smooth Publish, in vergelijking met andere tools een goede prijs-kwaliteitverhouding. Met input van gebruikers is de tool dit jaar nog gebruiksvriendelijker gemaakt.

Gratis proefabonnement
Elke bibliotheekorganisatie krijgt één inlogaccount om promotiemateriaal te maken, muteren, beheren, downloaden, publiceren, printen en laten drukken. Het gratis proefabonnement is geldig tot en met december 2019. Na 2019 stopt het en kunnen bibliotheken zelf een abonnement op Smooth Publish nemen. Tijdens de proefperiode kunnen bibliotheken tegen gereduceerd tarief ook alvast een eigen abonnement afsluiten, zodat ze al eerder in een eigen Smooth Publish-omgeving kunnen gaan werken.

Templates BoekStart
De templates BoekStart in Smooth Publish zijn te vinden op landelijkehuisstijl.nl (inlog vereist). De volgende promotiematerialen zijn hier voor de eigen Bibliotheek aan te passen:

- poster A2 - BoekStartbijeenkomst in de Bibliotheek
- poster A2 - voorleesconsulent
- waardebon baby
- kortingsbon
- kaart A6 – BoekStartcoach
- advertentie BoekStart voor baby’s

Meer informatie
Meer informatie over Smooth Publish en een overzicht van de abonnementsvormen is te vinden in deze infosheet of op smoothpublish.com.