Mediaopvoeding Babbelbox

Gepubliceerd op: 8 september 2020 11:21

De Mediaopvoeding Babbelbox is ontwikkeld door Cubiss. Het is een toolkit die bibliotheken handvatten geeft om het gesprek over mediaopvoeding met de kinderopvang, het onderwijs en ouders te starten en (vooral) op gang te houden.

Het gesprek voeren over Mediaopvoeding
De toolkit bevat materiaal waarmee je als bibliotheek het gesprek met kinderopvang, onderwijs en ouders kunt aangaan. Kinderopvang en onderwijsorganisaties kunnen de Babbelbox bovendien ook zelf inzetten richting ouders, De kern van de Babbelbox wordt gevormd door 40 stellingen en dilemma's rondom mediaopvoeding die je als bibliotheek in verschillende settings (zowel online als offline) kan gebruiken. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan thematische ouderavonden of informatieavonden voor pedagogisch medewerkers. Daarnaast vind je in de toolkit aanvullend materiaal om de dillema’s op een passende manier in te zetten en het gesprek voort te zetten.

Interesse 
De toolkit is vanaf september 2020 beschikbaar voor bibliotheken. Interesse? Neem contact op met Marloes Antens van Cubiss.