De Nationale Voorleesdagen 2024

Gepubliceerd op: 6 december 2023 15:15

Voorlezen is de leukste en beste manier om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun taalgevoel en woordenschat. Tijdens De Nationale Voorleesdagen maken we hier samen een groot feest van. Van 24 januari tot en met 3 februari  2024 krijgt het belang van voorlezen weer volop aandacht. Het is niet voor niets voor de belangrijkste en leukste campagne voor kinderen in groep 1 en 2 en de kinderopvang.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) gestimuleerd die zelf nog niet kunnen lezen of net hebben leren lezen. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, verhaalbegrip en sociaal-emotionele ontwikkeling. Traditiegetrouw beginnen De Nationale Voorleesdagen met het leukste ontbijt van het jaar: Het Nationale Voorleesontbijt, waarbij door het hele land uit het Prentenboek van het Jaar wordt voorgelezen.

Help! Een verrassing! van Miriam Bos is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus. De mini-editie van het prentenboek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen van volgend jaar. Het Prentenboek van het Jaar maakt deel uit van de Prentenboek Top 10.