'Geef een prentenboek cadeau' met Max en de Maximonsters wordt verplaatst naar vrijdag 18 juni

Gepubliceerd op: 16 maart 2021 14:55

In deze onzekere tijden, waarin niemand weet wanneer de boekhandels weer volledig open kunnen, is het belangrijk dat de boekhandel zo goed mogelijk wordt ondersteund. In overleg met de boekhandels is besloten de campagne met een een maand te verzetten, om de boekhandel meer ruimte te geven om te kunnen bestellen en de campagne 'Geef een prentenboek cadeau' goed te kunnen voorbereiden. Vanaf vrijdag 18 juni zal 'Max en de Maximonsters' voor € 2,50 overal verkrijgbaar zijn.

Missie 'Geef een (prenten)boek cadeau'
Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, worden ieder jaar in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar gesteld voor een klein bedrag.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!
Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

In drie jaar tijd zijn meer dan een miljoen kinderen bereikt 
En hiermee is de doelstelling van de samenwerkende partijen en 'Geef een (prenten)boek cadeau' gehaald. Alleen al in 2020 hebben 576.000 boeken hun weg naar kinderen gevonden: 254.000 jeugdboeken en 322.000 prentenboeken. 'Geef een (prenten)boek cadeau' steunt het Leesoffensief en hoopt dat ook dit jaar minstens een half miljoen kinderen de gekozen campagneboeken ontvangen van gulle gevers.

Kijk ook op: Geef een prentenboek cadeau.