‘Mijn tuin’ is BoekStart Babyboekje 2020!

Gepubliceerd op: 17 november 2020 15:24

'Mijn tuin' van Marion Billet uitgegeven door Uitgeverij Clavis (vertaald uit het Frans) is verkozen tot BoekStart Babyboekje van het Jaar 2020, dat maakte jurylid Karin Bloemen bekend.

Er kwamen heel veel reacties binnen op dit prachtig vormgegeven geluidenboekje, niet alleen via de duizenden en duizenden stemmen die vele ouders op de speciale website achterlieten, ook via berichtjes in de mail en op sociale media: ‘Het is superleuk, grappig, origineel…. mijn baby kan geen genoeg van al die geluidjes krijgen… wat een mooie tekeningen…. ik kan het wel honderd keer lezen…’

De jury: 'Dit boekje van hardkarton met afgeronde hoekjes heeft vijf hele mooie plaatjes. Het roodborstje, de bosmuis, de egels, de bij en de krekel kom je tegen. Het is heel educatief, want je kunt ze horen, zien en voelen. Aan het eind mag je vertellen wie jouw favoriete dier is.'

Bekijk in deze hartverwarmende video hoe Karin Bloemen de uitslag bekend maakt!

BoekStart Babyboekje van het Jaar 2020
Met de verkiezing van Het BoekStart Babyboekje van het Jaar 2020 wil BoekStart uitgevers stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen. Ook wil BoekStart ouders en medewerkers van de kinderopvang een leidraad bieden bij het kiezen van goede babyboekjes.

Het is de vierde keer dat deze boekenprijs voor de allerjongsten (0-1,5 jaar) werd uitgereikt. Eerdere prijzen gingen o.a. naar Beestje waar ben je? en nijntje. Tijdens de Kinderboekenweek 2020 stemden duizenden ouders en verzorgers op hun favoriete babyboekje op de speciale website babyboekjevanhetjaar.nl. Er kon gestemd worden op maximaal één boekje.

De andere titels op de shortlist:
Bora in het water van Deborah van de Leijgraaf
Kiekeboe zon van Ingela P. Arrhenius
Baby ziet bloemen van Hervé Tullet
Wie speelt er in het water? van Surya Sajnani