300.000 peuters en kleuters ontvangen het prentenboek 'Ik zou wel een kindje lusten' cadeau

Gepubliceerd op: 21 april 2022 09:35

13 mei start de campagne 'Geef een prentenboek cadeau' met ‘Ik zou wel een kindje lusten’ van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid: 300.000 peuters en kleuters ontvangen het prentenboek cadeau via hun (groot)ouder, oom, tante, juf, meester of andere gulle gever.

'Geef een prentenboek cadeau' bestaat 5 jaar en dat viert de campagne met een heerlijk voorleesboek over een eigenwijs krokodilletje: Ik zou wel een kindje lusten van Sylviane Donnio & Dorothée de Monfreid (ill.). Het verhaal met zijn expressieve, humoristische kleurenillustraties verscheen voor het eerst in 2004 in Frankrijk, waarna het in 2005 in Nederland werd uitgegeven door uitgeverij Gottmer. Wereldwijd is Ik zou wel een kindje lusten in 20 verschillende talen uitgebracht.

Ik zou wel een kindje lusten zal vanaf vrijdag 13 mei voor € 2,50 te koop zijn in de boekhandel in Nederland en Vlaanderen. De lage prijs nodigt uit om dit boek te kopen en cadeau te geven aan een kind. De missie van de stichting is dan ook om zoveel mogelijk kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken!

Missie 'Geef een (prenten)boek cadeau'
'Geef een (prenten)boek cadeau' heeft als missie alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, worden ieder jaar in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar gesteld voor een klein bedrag.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!
Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

In vier jaar tijd zijn meer dan 1,5 miljoen kinderen bereikt
En hiermee is de doelstelling van de samenwerkende partijen en 'Geef een (prenten)boek cadeau' gehaald. Alleen al in 2021 hebben 446.000 boeken hun weg naar kinderen gevonden: 200.000 jeugdboeken en 246.000 prentenboeken. ‘Geef een (prenten)boek cadeau' steunt het Leesoffensief en hoopt dat ook dit jaar minstens een half miljoen kinderen de gekozen campagneboeken ontvangen van gulle gevers.

Kijk ook op: geefeenprentenboekcadeau.nl