‘Luqo Spellenreeks’ wint Gouden Guppy 2018

Gepubliceerd op: 5 november 2018 11:20

De Gouden Guppy werd op woensdagavond 24 oktober uitgereikt als onderdeel van de Cinekid Media Awards, dé prijzen voor de beste nieuwe mediaproducties voor de jeugd van het afgelopen jaar.

'Het Luqo spellenplatform brengt kinderen samen en biedt eindeloos veel potentie. Het laat kinderen samenspelen buiten het scherm, waarbij de kracht van digitale entertainment geweldig wordt benut,' aldus de jury over de winnaar van de Gouden Guppy 2018. Luqo biedt met Luqo Spellenreeks een interactief en digitaal speelbord waarop kleuters talloze leerzame spellen kunnen spelen.

De jury zei verder over Luqo Spellenreeks: 'Het is gericht op het samenspelen buiten het scherm, waarbij de meerwaarde van digitale entertainment naar de groep wordt getrokken, naar fysieke handelingen en face-to-face communicatie.'

De Gouden Guppy is de Nederlandse vakjuryprijs voor het beste digitale peuter- & kleutermediaproduct (0-6 jaar) en was voorheen bekend als de Media Ukkie Award. De vakjury bestond dit jaar uit Denise Bontje, Ilona Jens, Marijke Bos, Merel Beunk, René Glas, Thomas Drucker en Tomas Sala.

Lees meer.