BoekStart Babyboekje 2020

Gepubliceerd op: 15 september 2020 12:55

Vanaf de start van De Kinderboekenweek (30 september 2020) kunnen (groot)ouders, pedagogisch medewerkers en bibliotheekmedewerkers weer stemmen op de leukste en kwalitatief beste babyboekjes. Binnenkort worden de nominaties voor het BoekStart Babyboekje van het Jaar bekend gemaakt!

Elke twee jaar wordt door BoekStart het beste babyboekje verkozen (0 - 1,5 jaar). In het verleden is de prijs gegaan naar nijntje en de wilde dieren van Dick Bruna, Kiekeboe van Giuliano Ferri en Beestje waar ben je? van Ingela P. Arrhenius.

De jury
Een deskundige jury kiest uit een door BoekStart samengestelde longlist de vijf beste babyboekjes die zijn verschenen in de afgelopen twee jaar. De jury bestaat dit jaar uit:
Tischa Neve (kinderpsycholoog)
Hilde Tholen (hoofdredacteur Ouders van Nu)
Rubén Rodriguez da Silva (boekverkoper en kinderboekenspecialist bij Boekhandel Los)
Rian Koopman (leesconsulent Bibliotheek Kennemerwaard)
Karin Bloemen (cabaretière, zangeres en ambassadeur van Lees voort!)

Het publiek beslist
Uiteindelijk zal het publiek beslissen welk boekje de winnaar wordt door te stemmen. Ouders van Nu is mediapartner van de verkiezing en zal ook via haar kanalen jonge ouders informeren over mooie babyboekjes en hen oproepen om te stemmen. Onder alle stemmers wordt een bijzondere prijs verloot: het gewicht van jouw baby (of kleinkind of oppasbaby) in boekjes!

Blijf op de hoogte en stem!

Volg BoekStart op sociale media of word lid van de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze actie.
En vergeet niet te stemmen op babyboekjevanhetjaar.nl (binnenkort actief). Dat kan de hele maand oktober!

Lees meer op boekstart.nl.