BoekStartcoach-actie met Dikkie Dik Zoekboek in 10 talen

Gepubliceerd op: 5 september 2023 15:04

Van 8 tot en met 15 september vindt de Week van lezen en schrijven plaats, een nationale campagne om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Ook dit jaar organiseren we tijdens deze week weer een BoekStartcoach-actie. Na de boekjes van Woezel en Pip en het Muizenhuis is er nu een speciale editie gemaakt van een Dikkie Dik Zoekboek. Hiermee stimuleert de BoekStartcoach ouders van diverse achtergronden om samen met hun kind te lezen in hun thuistaal.

Ouders die op het consultatiebureau advies krijgen over taalontwikkeling van hun peuter ontvangen vanaf maandag 8 september de speciale uitgave van Dikkie Dik Zoekboek in 10 talen van de BoekStartcoach. Ouders van baby’s ontvangen
het BoekStartkoffertje met twee babyboekjes voor hun baby en het gratis lidmaatschap van de Bibliotheek. 

Dikkie Dik

De speciale uitgave van Dikkie Dik biedt de tekst aan in het Nederlands, Fries, Turks, Arabisch, Spaans, Pools, Oekraïens, Chinees, Engels en Tigrinya. Extra leuk: Dikke Dik viert feest in 2023, omdat het karakter 45 jaar bestaat. 

Voor de BoekStartcoach

De materialen voor de BoekStartcoach-actie zijn te vinden in de Toolkit Voorlezen op boekstartpro.nl:

● Waardebon Actie Dikkie Dik
● Instructie Actie Dikkie Dik, met tips voor het uitreiken van het cadeauboek
● Boekidee Dikkie Dik, voor pm’ers
● Voorleestips bij Dikkie Dik in negen talen, om uit te printen en mee te geven met het boek
● Nieuwsbericht over de Actie Dikkie Dik, om op de site van je eigen Bibliotheek ook aandacht te besteden aan de actie

Deel het cadeauboek uit op het consultatiebureau of geef ouders de Dikkie Dik-waardebon mee, die ze bij de Bibliotheek inleveren in ruil voor het boek. Het voordeel van een waardebon is dat je ouders verleidt om naar de Bibliotheek te komen voor het gratis boek. Voor sommige ouders is de Bibliotheek nog onbekend terrein.