Criteria kansrijke activiteiten gezinsaanpak

Gepubliceerd op: 7 januari 2021 11:54

Voor iedereen die vanuit de bibliotheeksector op uitvoerend niveau bezig is met de gezinsaanpak biedt het document 'Criteria kansrijke activiteiten binnen de gezinsaanpak van laaggeletterdheid' belangrijke handvatten. Het accent van deze publicatie ligt op activiteiten die ouders ondersteunen om heel direct de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren.

De publicatie Criteria voor kansrijke activiteiten binnen de gezinsaanpak van laaggeletterdheid (van SPN, Stichting Lezen en de KB) biedt een criterialijst waarmee je gezinsaanpak-activiteiten sterker en effectiever kunt maken. Dit document is gebaseerd op uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen. Of je al bezig bent of gaat starten, in alle gevallen vind je in dit document aanbevelingen om je aanpak aan te scherpen.

Wil je ook op strategisch niveau verder werken aan de gezinsaanpak? Maak dan gebruik van het strategisch stappenplan gezinsaanpak en de quickscan. Je vindt deze tools op Biebtobieb in de groep Gezinsaanpak.

Klik hier om naar de publicatie te gaan