De Media Ukkie Dagen 2021 vrijdag 26 maart van start!

Gepubliceerd op: 22 maart 2021 12:06

‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’: tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin.

Hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media? Welke inhoud past goed bij je kind? Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media?

Activiteiten
Er zijn een kleine 100 (digitale) activiteiten aangemeld die tijdens de campagne door het hele land plaats zullen vinden. Een van deze activiteiten is een landelijk webinar dat wordt georganiseerd door de Koninklijke Bibliotheek, Cubiss en Netwerk Mediawijsheid. Het webinar geeft ouders praktische tips om een gezond mediamenu samen te stellen voor jonge kinderen.

WegWijzers
Mediawijzer.net heeft in samenwerking met MediaSmarties twee WegWijzers gepubliceerd, een voor professionals die werken met peuters en een voor kleuters. De WegWijzers zijn een hulpmiddel voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten en opvoedprofessionals bij de keuze in mediagebruik en hoe media ingezet kunnen worden. De gekozen media worden in de WegWijzers gekoppeld aan activiteiten die je als professional kunt uitvoeren met peuters en kleuters op de groep: een handreiking vanuit de campagne naar professionals.

Mediamomentje van de dag voor ouders
Tijdens de Media Ukkie Dagen vind je op Mediaukkiedagen.nl dagelijks het ‘Mediamomentje van de dag’. Ouders en/of verzorgers krijgen een praktische tip en worden uitgedaagd om een on- of offline mediamomentje met hun kind(eren) te creëren.

Iene Miene Media 2021
Op 26 maart wordt de nieuwe Iene Miene Media-rapportage gelanceerd met interessante resultaten!

Kijk voor alle activiteiten en informatie op Mediaukkiedagen.nl