Druk bezochte landelijke aftrap BoekStartdag in Bibliotheek Eindhoven

Gepubliceerd op: 4 juni 2024 09:00

Op zaterdag 1 juni vond de door Stichting Lezen georganiseerde vierde landelijke BoekStartdag plaats. Bibliotheken verwelkomden (groot)ouders met baby’s en peuters extra hartelijk met leuke activiteiten. Middelpunt van de dag was de aftrap in Bibliotheek Eindhoven waar Stijn Steenbakkers, wethouder van onderwijs, de dag feestelijk opende.

De Bibliotheek Eindhoven bood (groot)ouders en hun jonge kinderen een uitgebreid programma met workshops Baby- en kindergebaren, een Baby Peuter Plaza, een Baby & Peuter MakersClub en een poppendokter die knuffels beter maakte en lezen op recept gaf. Trainers van het Nijntje Beweegdiploma hadden een speciaal parcours uitgezet om de kinderen fysiek uit te dagen en er was een professionele fotograaf aanwezig om mooie portretfoto’s te maken van kinderen met hun favoriete boekje. Binnen een uur tijd had de Bibliotheek er zestien nieuwe babyleden bij! Ook de BoekStartbeer werd lid gemaakt.

Alle consultatiebureaus een BoekStartcoach
Bibliotheek Eindhoven doet nog meer op het gebied van leesbevordering voor de allerjongsten. Sinds dit jaar is er op alle consultatiebureaus in het werkgebied van de Bibliotheek, mede door een goede samenwerking met de gemeente, een BoekStartcoach aanwezig.

Webinar ‘Met je baby en dreumes plezier beleven aan voorlezen!’
In aanloop naar de BoekStartdag organiseerde Stichting Lezen op 30 mei het webinar Met je baby en dreumes plezier beleven aan voorlezen!. Jolien Hesselberth liet de nieuwste boeken voor baby’s en dreumesen zien en gaf tips over voorlezen aan jonge kinderen. Kijk hier het webinar terug.