Feestelijke aftrap landelijke BoekStartdag

Gepubliceerd op: 5 juni 2023 12:04

Stichting Lezen organiseerde zaterdag 3 juni voor de derde keer de landelijke BoekStartdag. Op deze dag verwelkomen bibliotheken (groot)ouders met baby’s en peuters extra hartelijk. De landelijke organisatie was aanwezig bij Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem waar wethouder Bas van Leeuwen en directeur Roxane van Acker de dag feestelijk openden.

Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem vierde op 3 juni niet alleen BoekStartdag, maar ook de 45e verjaardag van Dikkie Dik. Wethouder Bas van Leeuwen en directeur Roxane van Acker openden de dag feestelijk door Dikkie Dik een erelidmaatschap uit te reiken. De Bibliotheek bood (groot)ouders en hun jonge kinderen daarnaast een uitgebreid programma, met onder andere peutermuziek, advies van de BoekStartcoach bij het kiezen van de leukste babyboeken, en voorleessessies in het Arabisch, Spaans, Oekraïens en Engels.

Minister Dennis Wiersma videoboodschap
In aanloop naar de BoekStartdag riep minister Dennis Wiersma (OCW) alle ouders van jonge kinderen op om het BoekStartkoffertje op te halen en hun kinderen gratis lid te maken van de Bibliotheek.

Bekijk de videoboodschap.

Webinar
Ook organiseerde Stichting Lezen het webinar 'Voorlezen aan je baby en dreumes: de leukste tips!' voor ouders en pedagogisch medewerkers. Jolien Hesselberth liet de nieuwste boeken voor baby’s en dreumesen zien en gaf tips over voorlezen aan jonge kinderen.

Kijk het webinar terug.