Groeikaarten: in gesprek met ouders van jonge kinderen

Gepubliceerd op: 28 juni 2021 16:04

De Groeikaarten zijn ontworpen om de ontwikkeling van jonge kinderen te kunnen stimuleren. Ze worden gebruikt als gesprekstool voor (aanstaande) professionals en vrijwilligers om ouders laagdrempelige tips te geven.

De Groeikaarten zijn ontwikkeld om op een laagdrempelige manier met ouders in gesprek te gaan over het stimuleren van de ontwikkeling van hun kind. De kaarten zijn zo vormgegeven dat ze ook met laaggeletterde ouders besproken kunnen worden. Op elke kaart staat een activiteit die ouders met hun kind kunnen doen, passend bij de leeftijd. Elke praktische tip stimuleert de interactie tussen ouder en kind.

Thema’s
De kaarten zijn verdeeld in drie thema’s: Praten & Spelen, Bewegen en Eten. Door middel van de Groeikaarten worden ouders bewust gemaakt van de invloed en het belang van deze gezamenlijke dagelijkse momenten op de ontwikkeling van hun kind.

Overige producten
Dezelfde activiteiten die op de kaarten staan, zijn terug te vinden in de vorm van boekjes: Ik houd van samen spelen en Ik houd van samen spelen 2. Er zijn ook slabbetjes in dezelfde stijl, die gebruikt kunnen worden als kraamcadeau en introductie tot de Groeikaarten. Voor meer informatie over de producten en het gebruik ervan, zie de Handleiding.

De producten zijn tot stand gekomen  door een samenwerking tussen Studio Flessenpost en de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de Gemeente Utrecht.  

De Groeikaarten en de andere producten zijn te bestellen via Buro Extern.