Handleiding Organiseer een meertalig voorleesontbijt (2022)

Gepubliceerd op: 18 november 2021 16:19

Op 26 januari beginnen De Nationale Voorleesdagen 2022, die traditioneel van start gaan met Het Nationale Voorleesontbijt. Van plan om een Voorleesontbijt in de Bibliotheek te organiseren? Misschien kun je er een meertalige voorleesactiviteit van maken! De Leescoalitie stelde in samenwerking met Probiblio en Meertalig.nl een handleiding samen.

Door meertalig voor te lezen in de Bibliotheek geef je de eigen taal van (groot)ouders en hun (klein)kinderen ruimte en waardering.
Hiermee boor je als Bibliotheek meteen een breder publiek aan en bied je een intercultureel aanbod. Een mooi moment voor een meertalige activiteit zijn De Nationale Voorleesdagen, zo kun je ook meertalige kinderen en hun (groot)ouders betrekken bij deze landelijke campagne.

In september kon je via NBD Biblion miniboekjes van Maar eerst ving ik een monster bestellen met vertalingen in het Arabisch, Pools of Turks. Heb je dit nog niet gedaan? Ze zijn nog in beperkte mate na te bestellen, stuur hiervoor een mailtje aan info@nbdbiblion.nl.

Naar de Handleiding Organiseer een meertalig voorleesontbijt.