Kom naar het Digistart Congres op 26 maart

Gepubliceerd op: 4 maart 2020 17:20

Voorafgaand aan de Media Ukkie Dagen organiseert de Koninklijke Bibliotheek met bijdragen van het Netwerk Mediawijsheid en het Nederlands Jeugdinstituut het Digistart Congres.

De Media Ukkie Dagen (27 maart t/m 3 april) zijn hét moment om ouders en opvoeders antwoord te bieden op vragen over media en opvoeding. Ze krijgen tips en tools om samen met hun kind veilig én leuk aan de slag te gaan met media. Het thema van dit jaar is: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’.

Voorafgaand aan de Media Ukkie Dagen is er het Digistart Congres: dit vindt plaats op donderdag 26 maart van 9.30 - 13.30 in de Chocoladefabriek, stadsbibliotheek Gouda.

Deze bijeenkomst is voor bibliotheekprofessionals die zich bezighouden met de doelgroep 0 tot 6 jaar. Bijvoorbeeld voorleesconsulenten, mediacoaches, onderwijsspecialisten en domeinspecialisten. Daarnaast is het congres interessant voor organisaties die werkzaam zijn op het gebied van mediawijsheid.

Tijdens het Digistart Congres worden onder meer de resultaten gepresenteerd van het jaarlijkse Iene Miene Media-onderzoek naar het mediagebruik in gezinnen met jonge kinderen. Prof. dr. P. Nikken informeert ons over de nieuwste wetenschappelijke inzichten over mediaopvoeding voor de allerkleinsten. Ook presenteert het Nederlands Jeugdinstituut de nieuwe Digistart-training.

Naar het hele programma en aanmelding.

Meer over de Media Ukkie Dagen 2020.