Landelijk webinar Media Ukkie Dagen 2022

Gepubliceerd op: 27 januari 2022 20:23

In 2022 is 'Swipe, stap, sprong' het thema van de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april 2022). Samen met Netwerk Mediawijsheid, het SPN kernteam 0 tot 12 jaar (BoekStart), Cubiss en Mediasmarties organiseert de KB weer een landelijk webinar gericht op ouders, zodat bibliotheken tijdens deze week mediaopvoeding voor het jonge kind onder de aandacht kunnen brengen.

Om bibliotheken te helpen om tijdens de Media Ukkie Dagen op een gemakkelijke manier een online activiteit aan te bieden voor ouders, wordt ook dit jaar landelijk een webinar georganiseerd. Bied dit webinar aan in jouw werkgebied. Meer informatie en tools voor bibliotheken vind je in de BoekStartPro Toolkit Mediaopvoeding.

Het online webinar vindt plaats op maandagavond 28 maart 2022 van 20 uur tot 21 uur en wordt gegeven door Denise Bontje van Mediasmarties.

Over het webinar 'Swipe, stap, sprong'
Mediagebruik en jonge kinderen? Jazeker! Kinderen hebben recht op verhalen en die komen in verschillende vormen: met en zonder scherm. Ouders kunnen hun kind vanaf jonge leeftijd in aanraking laten komen met die verhalen: voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen dus.

Maar ... in hoeverre kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Moet dat eigenlijk? En als je media bewust wilt inzetten... hoe pak je dat aan thuis? Welke media zijn daarvoor het meest geschikt en hoe begeleid je kinderen daarbij?

Tijdens het (landelijke) webinar duikt Denise Bontje (mediasmarties.nl) samen met ouders in het media-aanbod voor jonge kinderen. Ouders krijgen antwoord op vragen die zij hierover kunnen hebben. Ook gaan we in op een bewuste inzet van media en begeleiding van kinderen.

Mediatips
Om ouders op weg te helpen krijgen zij ook nog de Mediatips voor thuis mee (Kijk hoe ik groei!), vol verhalen om mee aan de slag te gaan samen met je kind.

Klik hier voor de BoekStartPro Toolkit