Looptijd BOP-meting ‘Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)’ aangepast

Gepubliceerd op: 25 maart 2019 11:26

De onderzoeksperiode en looptijd van de vragenlijst van het BOP-onderzoek ‘Voor- en vroegschoolse educatie’ is aangepast. Dit jaar zal de meting van juli tot september 2019 plaatsvinden.

De onderzoeksperiode en looptijd van de vragenlijst van het BOP-onderzoek ‘Voor- en vroegschoolse educatie’ is aangepast. Voorheen was de looptijd van de meting van februari tot april en werd gevraagd naar de dienstverlening over een kalenderjaar. Omdat veel programma’s die betrekking hebben op de VVE dienstverlening uitgaan van schooljaren, is de BOP-meting daarop aangepast. Vanaf dit jaar zal de meting dan ook van juli tot september 2019 plaatsvinden betreffende het schooljaar 2018-2019.

Over het onderzoek 'Voor- en vroegschoolse educatie (0-4 jaar)'
Met het onderzoek ‘Voor- en vroegschoolse educatie (0-4 jaar)’ wordt in kaart gebracht hoe de dienstverlening van openbare bibliotheken eruitziet voor de doelgroep 0-4 jarigen. Daarbij is specifiek aandacht geschonken aan het landelijke programma BoekStart, zowel in de variant BoekStart voor baby’s als BoekStart in de kinderopvang. In het onderzoek wordt gevraagd naar de dienstverlening van het schooljaar 2018-2019. De oplevering van zowel de landelijke als de individuele rapportage staat gepland in januari 2020.

Kijk ook op: bop.bibliotheek.nl.