'Max en de Maximonsters' gekozen voor 'Geef een prentenboek cadeau’ 2021

Gepubliceerd op: 18 november 2020 14:41

De nieuwe titel voor de leesbevorderingscampagne 'Geef een prentenboek cadeau' is bekend. Voor 2021 is dat de klassieker ‘Max en de Maximonsters’ van Maurice Sendak (uitgeverij Lemniscaat).

In drie jaar tijd zijn meer dan een miljoen kinderen bereikt
Hiermee is de doelstelling van de samenwerkende partijen en 'Geef een (prenten)boek cadeau' gehaald. Alleen al in 2020 hebben 576.000 boeken hun weg naar kinderen gevonden: 254.000 jeugdboeken en 322.000 prentenboeken. 'Geef een (prenten)boek cadeau' steunt het Leesoffensief en hoopt dat ook dit jaar minstens een half miljoen kinderen de gekozen campagneboeken ontvangen van gulle gevers.

Max en de Maximonsters
De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de Maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en er wordt een wild feest gevierd. Maar toch voelt Max zich wat eenzaam…
Max en de Maximonsters verscheen voor het eerst in 1963.

Missie 'Geef een (prenten)boek cadeau'
De leesbevorderingscampagne 'Geef een (prenten)boek cadeau' heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!
Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

Max en de Maximonsters is verkrijgbaar vanaf 9 april 2021.
De verkoopprijs wordt € 2,50.

Ga naar 'Geef een (prenten)boek cadeau'.