Nieuwe meetperiode Monitor BoekStart in 2023

Gepubliceerd op: 7 september 2023 10:41

De monitormeting voor BoekStart komt er weer aan. Er is gekozen voor een nieuwe meetperiode omdat bibliotheken aangeven dat zij vroeger in het schooljaar met de nieuwe resultaten aan de slag willen.

Half september is de beheerpagina voor monitorcoördinatoren beschikbaar. Vanaf 2 oktober kunnen voorleesconsulenten de beheerpagina verder inrichten en uitnodigingen versturen naar de kinderopvangorganisaties. Van 2 oktober tot en met 29 december 2023 kunnen de onlinevragenlijsten worden ingevuld door de monitorcoördinatoren en de pedagogisch medewerkers.

Deelname aan de monitormeting
Kinderopvangorganisaties die meedoen aan de Impulsregeling Masterplan basisvaardigheden zijn verplicht om aan de meting 2023-2024 deel te nemen. Informatie hierover staat in de Toelichtingen Impulsregeling Masterplan basisvaardigheden.

Het meten van de inspanningen kan elk jaar of om het jaar plaatsvinden, afhankelijk van de wensen van de Bibliotheek en/of kinderopvangorganisatie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een deel van de organisaties in het ene jaar te laten deelnemen en in het andere meetjaar een ander deel van de organisaties.

Een jaarlijkse meting geeft het meest constante beeld van het effect van de inspanningen. Een tweejaarlijkse meting geeft meer tijd om samen met de kinderopvang met de resultaten aan de slag te gaan. Er is dan niet elk jaar actuele input voor het jaargesprek voorhanden. Niettemin moeten de inspanningen die in het leesplan zijn vastgelegd jaarlijks besproken worden, zodat het leesplan voor het nieuwe schooljaar aangepast kan worden.
 

Klik hier om naar de Monitorpagina te gaan