Prentenboek voor editie 2020 van ‘Geef een prentenboek cadeau’ bekend

Gepubliceerd op: 29 januari 2020 15:43

De nieuwe titel van 'Geef een prentenboek cadeau' is bekend: het prentenboek 'Woeste Willem' van Ingrid en Dieter Schubert (Lemniscaat).

Geef een boek cadeau: samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken
De leesbevorderingscampagne Geef een prentenboek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. Bibliotheken kunnen natuurlijk ook helpen bij het verspreiden van deze boodschap. Lees hiervoor de instructie voor bibliotheken. (link volgt binnenkort)

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!
Voor € 2,50 is het boek te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kunnen er bijvoorbeeld aan bijdragen. In 2019 hebben 400.000 prentenboeken hun weg naar de kinderen gevonden. Het streven is om samen in drie jaar tijd 1 miljoen kinderen te bereiken in Nederland en Vlaanderen.

'Woeste Willem' van Ingrid en Dieter Schubert verschijnt op 10 april
Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Frank sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen. Woeste Willem verscheen voor het eerst in 1992.

Al 40 jaar prentenboekenmakers
Ingrid en Dieter Schubert maken al veertig jaar samen prentenboeken. De illustratoren groeiden op in Duitsland, maar wonen al jaren in Amsterdam. Hun boeken zijn over de hele wereld bekend, met inmiddels klassiek geworden titels als Platvoetje, Woeste Willem, Monkie, Er ligt een krokodil onder mijn bed en De paraplu.

Kijk ook op: geefeenprentenboekcadeau.nl.