Sardes-Leespluim januari 2019

Gepubliceerd op: 10 januari 2019 11:18

De Sardes-Leespluim van januari 2019 is voor 'Drop, het stoute eendje' van Catharina Valckx (uitgeverij Gottmer) isbn 9789025768843.

Uit het juryrapport:
'Als er een prijs zou zijn voor boos kijken zou Drop het eendje die zeker winnen! Kijk hem nou toch zitten op het omslag: bovenop een grote steen midden in het water met zijn vleugeltjes strak over elkaar en een bijzonder donkere blik. Hij wil geen schatje genoemd worden, maar gezien worden als iemand die hij echt is. Voor peuters en kleuters heel herkenbaar. Zij zitten in hun ontwikkeling ook in de fase van het leren omgaan met emoties en het ontdekken van hun ‘ik’. Leuk om te bespreken welke gezichtsuitdrukkingen de kinderen nog meer herkennen in de loop van het verhaal. De illustraties laten de emoties duidelijk zien op de overzichtelijke boekpagina’s. Ook over vriendschap kan het een en ander uitgewisseld worden in de groep.'

Activiteiten
Bij ieder Leespluimboek worden activiteiten beschreven door een Sardes-expert:
Activiteiten bij Drop, het stoute eendje.

Sardes-Leespluim
De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar), om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen.